hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FIFA 209 milyon dolar ödeyecek!

    FIFA 209 milyon dolar ödeyecek
    expand

    Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ile Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) arasında imzalanan yeni anlaşmayla 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası'nda forma giyecek milli oyuncuların kulüplerine toplam 209 milyon dolar ödeme yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ECA'nın internet sitesinde yer alan habere göre, FIFA ile ECA arasında uluslararası arenada forma giyen futbolcuların kulüplerinin haklarının daha iyi savunulması amacıyla yeni bir anlaşma imzalandığı belirtildi.

    ECA Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, ciddi ve uzun süren görüşmelerin ardından FIFA ile anlaşmaya vardıklarını belirterek, "Anlaşmanın kapsamında, ekonomik şeffaflık ve organizasyon işbirliği yatıyor. Bu sayede Avrupa kulüpleri uluslararası takvimin ayarlanmasında doğrudan söz sahibi olacak" ifadelerini kullandı.

    Anlaşmaya göre, FIFA tarafından 2018 ve 2022 Dünya Kupası'nda forma giyecek milli oyuncuların kulüplerine toplam 209 milyon dolar ödeme yapılacak. Önceki anlaşmada, 2010 ve 2014 FIFA Dünya kupalarında forma giyen futbolcuların kulüplerine toplam 70 milyon dolar dağıtılmıştı.

    Ayrıca, geçerliliği 7 yıl sürecek yeni anlaşmayla, ECA, FIFA nezdinde kulüplerin çıkarlarını koruma yetkisine kavuşacak. Anlaşmanın kapsamında uluslararası kadın futbolu da yer alıyor.

    Fenerbahçe - Beşiktaş maçı saat kaçta hangi kanalda?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow