hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FIFA "Katar ve Rusya"yı akladı

    FIFA Katar ve Rusyayı akladı
    expand

    FIFA Etik Komitesi, 2018 ve 2022'de düzenlenecek Dünya Kupası'na evsahipliği yapacak Rusya ve Katar'a ilişkin yürütülen rüşvet iddialarına ilişkin soruşturmayı kapattığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA Etik Komitesi adına soruşturmayı yöneten Alman hakim Hans-Joachim Eckert tarafından yapılan yazılı açıklamada, görevli kişilerin özverili çalışması ve birçok tanığın ifadesine başvurularak yapılan değerlendirmenin ardından soruşturmanın tamamlandığı belirtildi.

    Açıklamada, söz konusu değerlendirmelerin ardından 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası'na evsahipliği yapacak ülkeler adına yürütülen soruşturmanın devam etmesine gerek duyulmadığı ifade edildi.

    Eckert, FIFA'nın bağımsız yargısal organları Etik Komitesi ve Araştırma Komisyonu'nun çalışmaları neticesinde Rusya ve Katar'ın turnuvaya evsahipliği sürecinde "ihmali bulunmadığına, kurallar ve yönetmeklerin ihlal edilmediği"ne kanaat getirildiğini açıkladı.

    Eyvah Neymar'dan sonra Messi de Türkiye'ye geliyor!

    FIFA'nın, 2018'de Rusya ve 2022'de Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın hazırlıkları çerçevesinde evsahibi ülkelerle yapacağı işbirliği çalışmalarının devam edeceği de vurgulandı.

    Açıklamada, FIFA'nın gelecekte açılacak olası başka bir soruşturmada, Etik Komitesi'nin alacağı kararlara destek vererek saygı duyacağı da aktarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca, soruşturma raporunda yer alan bilgilerin değerlendirileceği ve Dünya Kupası'na yapılacak sonraki evsahipliği başvurularında göz önüne alacağı kaydedildi.

    Türk basınından caps gibi Türkiye - Brezilya manşetleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow