hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakan Çalhanoğlu'nun babası doğruladı: "Gökhan oğluma silah çekti"

    Hakan Çalhanoğlunun babası doğruladı: Gökhan oğluma silah çekti
    expand

    A Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun babası Hüseyin Çalhanoğlu, Gökhan Töre'nin oğluna silah çektiğini doğruladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Gökhan Töre’nin olduğu takımda oynamayız” diyen ve önceki gün de "sakatlık gerekçesiyle" kadrodan çıkarılan Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak’ın durumu tartışılırken, baba Çalhanoğlu Fatih Terim’in olayı bildiği halde çözmediğini söyledi.

    Hürriyet'in haberine göre Terim’den açıklama beklediklerini söyleyen Hüseyin Çalhanoğlu, “Onun çocuğuna silah sıkmaya kalksalar ne olurdu” diye sordu.

    1 yıldır gündemden düşmeyen silah çekme vukuatına, ilk kez, ilk ağızlardan birinden doğrulama geldi. Hakan’ın babası Hüseyin Çalhanoğlu, Gökhan Töre’nin oğlu ve Ömer’e silah gösterdiğini anlatırken, eleştirilerde bulundu.

    Milli skandal: "Gökhan varsa biz yokuz!" iddiası

    15 Ekim 2013’teki Hollanda maçı öncesi Le Meridien Oteli’ndeki kampta Beşiktaşlı Gökhan Töre’nin, takım arkadaşları, halen B. Leverkusen’de birlikte oynayan Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak’a silah çektiği iddia edilmişti.

    “GÖKHAN TÖRE YÜZÜNDEN”

    Bomba etkisi yapan bu olay artık iddia olmaktan çıktı. Hakan’ın babası Hüseyin Çalhanoğlu, suskunluğunu Hürriyet’e bozdu. Letonya ve Çek Cumhuriyeti maçları için Gökhan Töre’nin aday kadroya davet edilmesi ve daha önce “Biz bir daha onunla aynı takımda oynamayız” diyen Hakan ile Ömer’in de “sakatlık” raporu göndererek kadrodan çıkarılması sonrası ikilinin, Gökhan yüzünden gelmediği belirtilirken Hakan’ın babası özel açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir ülkeyi yerinden oynatan maç!

    Fatih Terim bu işi çözmeliydi

    "Ömer ve Hakan'a silah çekildiği" iddiasını doğrulayan baba Çalhanoğlu, "Biz, bu konuda Fatih Terim’den bir açıklama bekliyoruz. Hoca’nın tüm olanlardan haberi var. Bakın, Fatih Hoca’nın oğluna biri silah sıkmaya kalkmış olsa ne olur? Ben bir babayım. Fatih Hoca’nın aramasını beklerdim. ‘Bu olayı yatıştıralım’ gibi bir girişimde bulunmasını beklerdim. Ancak Fatih Hoca 1 yıldır susuyor. Bu olaydan Milli Takım’ın zarar görmemesi adına sustuk, konuşmadık, aramasını bekledik" diye konuştu.

    Baba Çalhanoğlu, "Hakan, Gökhan Töre kadroya çağrıldığı için mi gelmedi?" sorusunu  "Bu olayın yaşandığı doğru. Ancak milli takıma katılmamasının bu konu ile alakası yok. Biz hiçbir zaman milli formadan kaçmayız. Zaten benim çocuğum hep fedakarlık yaptı. Sakat sakat da oynadı. Hakan şu an sakat olduğu için milli takıma katılamadı" diye yanıtladı.

    Futbol topu nasıl yapılıyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alman Bild gazetesi: Töre terörü

    Gökhan Töre'nin Milli Takım kampında Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu'na silah çektiği ve bu nedenle iki futbolcunun Milli Takım kampından ayrıldığı iddiaları Alman basınının da gündemindeydi.

    Bild gazetesi, tabanca korkusunun Milli takım sevgisinden önce geldiğini öne sürerken "Töre Terörü" başlığını kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow