hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hiçbiri Sabri kadar olamadı

    Hiçbiri Sabri kadar olamadı
    expand

    Galatasaray'da, 2011-2012'den beri Sabri'nin yerine sağ bek aranıyor ve birçok transfer yapıldı, 15 milyon Euro para harcandı. Ancak elde var sıfır! Salih, Trabzon'a kiralandı, Tarık ve Veysel kadroya alınmadı, Eboue zaten kadro dışı, Hamit ise yorumculuğa başladı! Takımı kurtarma görevi ise yine Sabri'ye kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray'ın son yıllardaki hatalı transfer politikası, kadroda ciddi bir istikrarsızlığa yol açmış durumda. Fatih Terim’in 2011-2012 sezonunda takımın başına geçmesiyle başlayan değişim sürecinde, Sabri’nin yerine 3.5 milyon Euro’ya Emmanuel Eboue alınmıştı. Fildişi Sahilli futbolcu, 2 sezon sağ bek görevini iyi götürdü ama hocalarıyla hep kavga halindeydi.

    Roberto Mancini tarafından gözden çıkarılınca yerine 2 milyon 750 bin Euro’ya Salih Dursun alındı. Aynı dönemde Veysel Sarı da 750 bin Euro bonservis bedeliyle transfer edildi. Sezon sona erdiğinde Mancini gitti, Cesare Prandelli geldi. Bu sefer de Tarık Çamdal, 4 milyon 750 bin Euro’ya alındı. Sabri ise Eboue ile birlikte kadro dışı kaldı.

    Sabri eşine uçak alacak

    A takıma geri dönünce...

    Ancak yönetim değişince Sabri bir anda affedildi ve A takıma döner dönmez ilk 11’de oynamaya başladı. Ve görüldü ki, yerine adı geçen oyuncuların hiçbirisi Sabri’nin yüzde 50’si kadar performans ortaya koyamıyor. Aradaki fark özellikle Şampiyonlar Ligi’nde daha net ortaya çıktı. Tarık Çamdal’ın faul yaparken bile yere kapaklanması ve hücumdaki etkisizliği, Sabri’nin önemini bir kez daha ortaya koydu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Roberto Carlos: "İki gol ofsayt, bir de penaltımız verilmedi"

    Yönetim masada terleyecek

    Ayrıca 3.5 milyon Euro’ya alınan ve hem Real Madrid’de hem de milli takımda birçok defa sağ bek oynayan Hamit’in, vasat haldeki Tarık’ı bile kesemeyecek güçsüzlükte olması, ibrenin yine Sabri’ye dönmesine yol açtı. Son olarak Veysel ile Tarık’ın Konya deplasmanına götürülmemesi, Eboue’nin kadro dışı kalması, Salih’in Trabzon’a kiralanması, Hamit’in de 11’i zorlayamaması sebebiyle, takımı kurtarma görevi Sabri’ye kaldı. Bu süreçte ödenen 15 milyon Euro (yaklaşık 43 milyon Lira) ise bir anlamda boşa harcanan para tablosunun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. Üstelik Galatasaray’daki bu sıkıntı, sadece sağ bek bölgesiyle sınırlı değil. Mevcut yönetim, Ocak ayında kadroda revizyon yaparak, gereksiz kalabalığı hafifletmeyi planlıyor.

    Kaynak: Fanatik

    Fenerbahçe'nin golünde büyük tartışma!

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow