hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere'deki şike davası düştü

    İngilteredeki şike davası düştü
    expand

    İngiltere'de futbol maçlarında şike yaptığı iddia edilen 13 futbolcunun davası, somut delil eksikliği gerekçesiyle düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kraliyet Savcılığından yapılan açıklamada, şike yaptığı iddia edilen 13 futbolcuyla ilgili davanın, yeterli ölçüde somut delil bulunamaması nedeniyle düştüğü ve futbolcular hakkında başka işlem yapılmayacağı belirtildi.

    Açıklamada, şüpheliler hakkında yapılan suçlamaların "yeterince güvenilir kaynaktan olmadığı ve suçlama için gereken nitelikleri taşımadığı" kaydedildi.

    İngiltere'de 2013'te Ulusal Suçla Mücadele Birimi (NCA) tarafından başlatılan şike soruşturması kapsamında incelenen 13 futbolcunun dosyası, geçen yıl temmuz ayında savcılığa gönderilmişti.

    PES mi, FIFA mı?

    Çek Cumhuriyeti'nde şike şoku

    Aralarında Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu yetkilileri, hakemler ve kulüp yöneticilerinin de bulunduğu 25 kişi, ülkede devam eden futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

    Çek emniyetinden yapılan açıklamada, 2013'te ülke futbolunun alt liglerinde başlatılan şike soruşturması kapsamında 5 kişinin rüşvet vermek, 20 kişinin ise şike amacıyla rüşvet almak iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada, gözaltına alınanlar arasında federasyon yetkilileri, hakemler ve kulüp yöneticilerinin de bulunduğu ve en az 10 maçta şike amacıyla rüşvet verildiğinin tespit edildiği kaydedildi.

    Ülke yasalarına göre rüşvet teşebbüsünde bulunanlar 2 yıla kadar, rüşvet almaktan hüküm giyenler ise 4 yıla kadar hapis cezası alabiliyor.

    Cristiano Ronaldo Portekiz futbol tarihinin en iyisi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow