hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İtalyan spor yazarları Salih Uçan'ı anlattı

    İtalyan spor yazarları Salih Uçanı anlattı
    expand

    İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma'yı yakından takip eden spor yazarları, sarı-kırmızılı takımın ligin 28. haftasında oynadığı Cesena maçında ilk kez ilk 11'de sahaya çıkan Salih Uçan'ın bu şansı iyi kullandığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkent kulübünü yakından takip eden İtalyan spor yazarları, sezon başında Fenerbahçe'den kiralanan ve bugüne kadar çok az forma şansı bulan 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Uçan'ın performansını, AA muhabirine değerlendirdi.

    Roma'yı uzun senelerdir takip eden ve hiçbir maçını kaçırmayan gazeteci Alberto Mandolesi, Roma'nın Cesena deplasmanındaki maçını bir grup meslektaşıyla televizyondan takip edip maç sonu canlı yayında yorumladıklarını belirterek, sadece kendisinin değil grup halinde fikirlerinin Salih'in iyi iş çıkardığı yönünde olduğunu söyledi.

    Uçan'ın sezon başında 7. haftadaki Chievo maçında 3 dakika oynadığını anımsatan Mandolesi, "Bunca zaman oynamamasına rağmen yaptıkları, yeterlinin ötesindeydi. Uzun bir sezonda böyle hiç oynamadan sahaya çıkmak tecrübe ister. Maç içinde canlı kaldı. Antrenman yapmakla ligde oynamak başka şeyler. O yüzden iyi ve takdir edilesi" yorumunu yaptı.

    Salih Uçan'ın Cesana maçındaki performansından sonra sarı-kırmızılı taraftarların, Garcia'nın bu oyuncuyu neden daha önce değerlendirmediğine yönelik yorumlar yaptığını anlatan Mandolesi, "Garcia'nın bu zamana kadar neden Uçan'ı oynatmadığını ben de kendime açıklayamıyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sezon öncesi hazırlıklık kamplarında Garcia'nın Uçan'a şans verdiğini, oyuncunun da bunu iyi kullandığını hatırlatan Mandolesi, daha sonra neden oynamadığını Garcia'ya sorduklarını, deneyimli çalıştırıcının da Uçan'ın geçirdiği sakatlıklar ve İtalyanca bilmemesini ön plana çıkardığını aktardı.

    Mandolesi, Roma'da bazı oyuncuların halen doğru düzgün İtalyanca konuşamadığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Garcia, dünkü maçtan sonra da Uçan'ın dili konuşamamasından bahsetti. İstenilenleri anlaması ve uygulaması için dil tabii ki önemli. Birkaç kelimeyi anlıyordur artık. Bu çok önemli bir sorun değil aslında. Birkaç kelimeyle de halledilebilir. Belki de başka bir neden vardır, Salih'i gücendirmek istemiyor da olabilir. Roma'nın güçlü orta saha oyuncuları var. Uçan ne kadar İtalyanca konuşuyor bilmiyorum ama sahadaki dilini iyi konuşturdu. Umarım daha sık oynar. Çünkü oynadıkça daha da iyi hale gelir."

    O ketçap o şişeden çıkacak!

    - Guido D'Ubaldo

    Roma merkezli Corriere dello Sport Gazetesi'nin Roma Kulübü'nü takip eden çalışanı Guido D'Ubaldo, "Salih'i sahada görmek benim için de sürpriz oldu. Kendisinden daha fazla şans bulan Parades'i geride bırakarak ilk 11'de başladı" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uçan'ın maçta iyi oynadığını ve sarı kartı olduğu için kırmızı kart görmemesi için değiştirildiğini belirten gazeteci D'Ubaldo, "Bence sahada kalitesini ortaya koydu. Oyun içinde genelde doğru tercihler yaptı. Maç içinde şanslı olduğu anlar da oldu. De Rossi'nin golünde olduğu gibi topu kaybetti ama devamında gol geldi" diye konuştu.

    Taraftarların, Garcia'nın bu zamana kadar Uçan'ı oynatmamasına yönelik tepkilerini de hatırlatılan D'Ubaldo, taraftarların yüklü miktar para ödenerek satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanan Türk oyuncuya dair merakı olduğunu ve onu izlemek istediklerini dile getirdi.

    Photoshop'un gazabına uğrayanlar - 4

    - Luca Parmigiani

    Roma'ya yakın kaynaklardan olan forzaroma.info isimli sitenin editörlerinden Luca Parmigiani de Salih Uçan'ın ilk 11'de şans bulmasını sürpriz olarak değerlendirdi.

    Parmigiani, son aylarda istediği galibiyetleri alamadığı için yarıştığı 3 alanda da iddiasını kaybeden Roma Teknik Direktörü Rudi Garcia'nın UEFA Avrupa Ligi'ne veda ettikleri Fiorentina karşılaşmasının ardından sahada karakterini ortaya koyacak oyuncu arayışıyla Türk oyuncuya şans vermiş olabileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sezonun ilk yarısında geçirdiği sakatlıkların, oynama fırsatı bulamamasında etkili olduğundan bahseden Parmigiani, "Sezonun büyük kısmında oynamamasına karşın dün akşam hem performans hem kişilik bakımından zorlanmadan, tatmin edici bir iş çıkardı" dedi.

    Uçan'ın verilen şansı iyi kullandığını kaydeden Parmigiani, taraftarların yüklü miktar para ödenerek kadroya katılan bir oyuncunun performansını doğal olarak görme beklentisi içinde olduğunu da sözlerine ekledi.

    Çiftleşmesi kesilen kaplumbağa terör estirdi!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow