hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kupanın korkulu rüyası: Tuzlaspor

    Kupanın korkulu rüyası: Tuzlaspor
    expand

    Spor Toto 3. Lig 1. Grup temsilcisi Tuzlaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda gösterdiği başarılı performansla tüm Türkiye'nin dikkatini çekti. Profesyonel liglerin 4 kategorisinden de karşılaştığı rakipleri elde ettiği galibiyetlerle büyük bir sürpriz gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk eleme turunda, ligde aynı grupta bulunduğu Darıca Gençlerbirliği’ni, 2. eleme turunda Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’tan Kartalspor’u, 3. eleme turunda da Spor Toto Süper Lig ekibi Kasımpaşa’yı yenen Tuzlaspor, A Grubu’ndaki mücadelede de PTT 1. Lig temsilcisi Gaziantepspor Büyükşehir Belediyespor karşısında iki galibiyet elde etti. Kupada maçlarında bir üst turu en erken garantileyen İstanbul temsilcisinin grup mücadelesinde Süper Lig ekiplerinden Sivasspor ve Gaziantepspor’a karşı da galibiyetleri bulunuyor.

    2014'ün en başarılı sporcuları açıklandı

    Rakiplerinin korkulu rüyası

    Tuzla Belediye Stadı’nda Spor Toto 3. Lig’de çıktığı 10 maçın 6’sını kazanıp 4 kez berabere kalan, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 6’da 6 yapan Mavi-Beyazlılar, kendi sahasında rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Kupada eleme turlarında sahasındaki 3 maçı da kazanan Tuzlaspor, A Grubu’ndaki mücadelesinde ise 5 maçta 4 galibiyet elde etti, bir de beraberlik yaşadı. Bu sezon ligde ve kupada Tuzla Belediye Stadı’nda çıktığı 16 maçta yenilmeyen 3. Lig temsilcisi için iç saha performansı önemli bir koz. Kupa mücadelesinde sahasındaki 6 karşılaşmayı da kazanan Tuzlaspor, ligde 10 maçın 6’sından galibiyetle ayrıldı, 4 maçta da eşitliği bozamadı. Son hafta maçları öncesi 13 puana ulaşarak grup liderliğini garantileyen Tuzlaspor  son 16 da karşılaşacağı takım ile iç sahada oynama avantajını yakaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arda Turan'ın doğum gününde Burcu Esmersoy sürprizi

    'Başarımız sürpriz değil'

    Tuzlaspor Başkanı ve Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı olan Ahmet Çabuk takımının bu başarısının sürpriz olmadığını ve planlı çalışarak bu günlere geldiklerini söyledi. "Biz bu takımı 3 yıl önce Süper Amatör Ligi’nden aldık ve ilk senemizde şampiyonluk yaşadık. Ardından Bölgesel Amatör Lig'e geçtik ve orada da şampiyon olduk" diyen Çabuk, "3.Lig'e çıktık ve burada da tabiri caiz ise Konya’da Play-Off'da direkten dönerek geldik. Bu sene bizim sezon başı hedefimiz 2. Lig'e çıkmakdı, Ziraat Türkiye Kupası’nda buralara kadar gelmek gibi bir hedefimiz yoktu. Ama özellikle Tuzlaspor’un tanıtımının artırılması açısından çok önemli oldu bizim için bu kupa. Ben zaten oyuncu arkadaşlarıma ve teknik heyete de söyledim ilçemizi ne kadar çok tanıtırsak bizim için iyi. Ayrıca futbolcularımızın bu başarısı sayesinde kendilerini de tüm herkese tanıtma şansları oluyor bu durumda onlar için ayrı bir motivasyon. Bence kim ne derse desin sezon başında buralara kadar geleceğimizi kime söylersek söyleyelim bize gülerlerdi. Ama biz maç maç gittik Allah’da bize bu başarıyı nasip etti ve buralara kadar geldik" yorumunu yaptı. 

    Avustralya Açık'ın kraliçesi Serena Williams

    'Başarı belediyelerle gelir'

    Tüm il ve ilçe belediyelerinin spora destek vermesi gerektiğini belirten Çabuk, "Bence yerel idareciler spora ve futbola ne kadar sahip çıkarsa o ilçede ki sporun başarısının artacağının en iyi örneğini biz burada Tuzla’da gösteriyoruz. Sayın belediye başkanımız Sadi Yazıcı gerçekten bize çok destek veriyor. Şuan maçlarımızın ve antrenmanımızı yaptığımız saha bile Tuzla Belediyesi'nin. İlçe belediyemiz hem maddi hem de manevi olarak bize desteklerini sonsuz şekilde veriyor. Benim fikrim yerel idareciler spora kendilerine bir yük olacakmış şeklinde bakarlarsa onlar sporda geriye giderler. Belediyeler takımlara sahip çıkıyorsa başarı geliyor. Bu yüzden yerel idarecilerin spora ve futbola yardımlarını bırakmamaları lazım" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe TFF'den tazminatları istedi!

    'Trabzon'u ağırlamak isteriz'

    Çabuk’un gönlünden geçen, Tuzla’da ağırlamak istedikleri takımın ise Trabzonspor olduğunu söyledi. Çabuk, "Bizim bundan sonraki rakibimiz Trabzonspor olma ihtimali var ve böyle bir durumda bizim sahamıza gelecekler. Ben aynı zamanda Trabzonsporluyum ve Trabzonspor’a burada ağırlamak tabi ki bizim için onur olur. Ama yenerek de  göndermek bizim için gurur olacak. Duygusal yönümüz  ayrı ama objektif düşünürsek bizim şuan için evladımız Tuzlaspor  ve onun başarısını istiyoruz. Tabii son sekiz takım arasına kalırsak 3 büyük takımımız ile de eşleşme şansı doğabilir o zamanda onları elemenin yolu ararız" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Skandalın böylesi görülmedi!

    'Adım adım tarihi başarıya'

    "Biz buraya gelene kadar Türkiye’nin tüm profesyonel liglerinden takımları yendik beklide Türkiye’de bu durum ilk defa oldu" diyen Çabuk sözlerini şöyle tamamladı: "Böyle bir başarıya imza atmış bir takım olarak kupada final de oynayabiliriz hatta kupayı kazanabiliriz. Her şeyin bir ilki vardır. Tuzlaspor bu kupayı alırsa tüm Türkiye sevinir ama dört büyük takımdan biri alırsa sadece o takımın taraftarı sevinir. Herkes Tuzlaspor’a sahip çıksın, dua etsin beklide bizim bu başarımız Türk futbolu içinde hayırlı olur. Tabi ki biz haddimizi biliyoruz ama Tuzlaspor kupayı kazanırsa futbol tarihinin son zamanlarda ki en büyük başarısı olur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hangi ünlü hangi takımı tutuyor?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow