hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin İdman Yurdu Süper Lig'de

    Mersin İdman Yurdu Süper Ligde
    expand

    PTT 1. Lig play-off final karşılaşmasında Mersin İdmanyurdu, Samsunspor'u 2-0 yendi. Bu sonuçla Mersin İdmanyurdu; İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Balıkesirspor'un ardından Spor Toto Süper Lig'e yükselen üçüncü ve son takım oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PTT 1. Lig play-off finalinde Samsunspor'u 2-0 mağlup eden Mersin İdmanyurdu, bir sezon aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e yükseldi.

    Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan finalde Güven Varol'un 42, Cem Sultan'ın da 87. dakikalarda attıkları gollerle sahadan galip ayrılan Mersin İdmanyurdu, gelecek sezon 14. kez Süper Lig'de mücadele edecek.

    Kırmızı-lacivertliler, daha önce 13 kez mücadele ettikleri Süper Lig'de 404 maç oynadı. Bu karşılaşmaların 118'inde galip gelen Mersin İdmanyurdu, 120 beraberlik, 166 yenilgi alıp, 360 gol attı, kalesinde ise 437 gol gördü.

    Mersin İdmanyurdu, bu sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Balıkesirspor'dan sonra Süper Lig'e yükselen üçüncü takım oldu.

    - Maç sonrası büyük sevinç

    Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus'un bitiş düdüğünü çalmasının ardından Mersin İdmanyurdu futbolcuları ve teknik heyeti büyük sevinç yaşadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Futbolcular ve teknik heyet saha ortasında birbirlerine sarılarak, Süper Lig'e çıkmalarını kutladı. Futbolcular, sevinç gösterileri sırasında yeni teknik direktörleri Hakan Kutlu'yu da havaya attılar. Kırmızı-lacivertli futbolcular, daha sonra taraftarlarının bulunduğu Migros ve Fenerium tribünlerine giderek, birlikte tezahüratlar yaptı.

    Samsunsporlu futbolcular ise 90 dakikanın ardından son derece üzgündü. 

    - Kupalarını aldılar

    Mersin İdmanyurdu futbolcuları play-off şampiyonluk kupası ve madalyalarını, maç sonrası stat içine kurulan platformda aldı.

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF 2. Başkan Vekili Mehmet Baykan ve PTT Genel Müdürü Osman Tural, futbolcu ve teknik heyete madalyalarını verdi. Daha sonra play-off şampiyonluk kupası kaptan Ali Tandoğan'a verildi.

    Futbolcular, bir süre platformda tezahüratlar yaparak, Süper Lig'e çıkmalarını kutladıktan sonra, kupayla birlikte hazırlanan başka bir platformda şampiyonluk fotoğrafı çektirdi.

    - Maçın adamı Ahmet Şahin

    Karşılaşmada maçın adamı olarak Mersin İdmanyurdu kalecisi Ahmet Şahin seçildi.

    Maçtaki kritik kurtarışlarıyla takımının galibiyetinde önemli rol oynayan Ahmet Şahin, ödülünü Servet Yardımcı, Mehmet Baykan ve Osman Tural'ın ellerinden aldı.

    Şehir coştu

    Mersin İdmanyurdu'nun PTT 1. Lig play-off finalinde Samsunspor'u yenerek Süper Lig'e yükselmesi kentte coşkuyla kutlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan karşılaşmayı sahildeki Mersin İdmanyurdu Meydanı'na kurulan platformdan izleyen kırmızı lacivertli taraftarlar, galibiyetin ardından büyük sevinç yaşadı.

    Takımlarının Süper Lig'e yükselmesini yaktıklarını meşalelerle kutlayan taraftarlar, dans ederek ve marş söyleyerek Süper Lig'e 'merhaba' dedi.

    Taraftarlar, havai fişek gösterisinin ardından Mersin İdmanyurdu bayrağı astıkları araçlarıyla şehir turu yaptı.

    Maçtan dakikalar

    9. dakikada Güven Varol'un pasıyla Samsunspor ceza sahası önünde topla buluşan Emrah Bozkurt'un bekletmeden yaptığı vuruşta, top üsten az farkla auta gitti.

    17. dakikada Ben Yahia'nın pasıyla soldan Samsunspor ceza sahasına giren Güven Varol, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yerde kalırken, top auta gitti. Bu pozisyonda Samsunsporlu futbolcular, Güven Varol'un kendisini kasıtlı olarak yere bıraktığını savunarak, hakem Fırat Aydınus'un oyuncuya sarı kart çıkarmamasına tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    20. dakikada Samsunspor savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı top, ceza sahası önünde Berkan Afşarlı'nın önünde kalırken, bu oyuncunun gelişine sert şutunda meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı. 

    21. dakikada sağdan Ali Tandoğan'ın ortaladığı topa, Samsunspor ceza sahası içinde penaltı noktasına yakın bir pozisyonda Ben Yahia'nın yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

    24. dakikada Samsunspor ceza sahasının hemen önünde kazanılan serbest vuruşu Mersin İdmanyurdu'nda Ali Tandoğan kullandı. Bu oyuncunun güzel vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten dönerken, pozisyonun devamında Berkan Afşarlı'nın şutunda ise top yandan az farkla auta çıktı.

    28. dakikada gelişen Samsunspor atağında, sağdan Taha Yalçıner'in ortaladığı topu kale önünde Mersin İdmanyurdu savunması uzaklaştırmaya çalışırken, geriden gelen Umar'ın şutunda kaleci Ahmet Şahin yatarak meşin yuvarlağın sahibi oldu.

    36. dakikada soldan Nurullah Kaya'nın yaptığı ortada, Samsunspor ceza sahası içinde arka direkte oldukça müsait durumda bulunan Güven Varol'un kafa vuruşu kötü olunca, top yandan az farkla auta gitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    42. dakikada Mersin İdmanyurdu öne geçti. Soldan Nurullah Kaya'nın yaptığı ortada, Samsunspor savunmasının arkasında topu kontrol eden Güven Varol, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0

    Kalan sürede sonuç değişmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Mersin İdmanyurdu'nun üstünlüğünde tamamlandı.

    50. dakikada Mersin İdmanyurdu savunmasından seken topu ceza sahasına yakın bir bölgede önünde bulan Musa Aydın'ın bekletmeden şutunda, meşin yuvarlak üsten az farkla auta çıktı.

    55. dakikada Musa Aydın'ın soldan yaptığı ortada, ceza sahası içinde Taha Yalçıner'in kafa vuruşu sorası top Mersin İdmanyurdu kalecisi Ahmet Şahin'de kaldı.

    62. dakikada soldan Musa Aydın'ın kullandığı kornerde, arka direkte topu önüne alan Ekigho'nun yakın mesafeden şutunda, meşin yuvarlak kaleci Ahmet Şahin'in müdahalesiyle kornere gitti ve Samsunspor önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi.

    78. dakikada sağdan Musa Aydın'ın kullandığı kornerde, ceza sahası içinde iyi yükselen Cemil Adıcan'ın kafa vuruşu istediği gibi olmadı ve top üsten auta gitti.

    80. dakikada sağdan bu kez Arif Şahin'in kullandığı korner sonrası ceza sahası içinde Cemil Adıcan'ın kafa vuruşunda, Mersin İdmanyurdu kalecisi Ahmet Şahin oldukça şık bir kurtarışla meşin yuvarlağı kornere çeldi.

    84. dakikada soldan Arif Şahin'in kullandığı serbest vuruşta, kafalardan sekerek arka direğe inen topu Ekigho, kontrol ettikten sonra sert bir vuruşla üsten auta gönderdi.

    87. dakikada Cem Sultan, Mersin İdmanyundu'nu 2-0 öne geçirdi. Orta sahadan aldığı topla Samsunspor ceza sahasına kadar giren Cem Sultan, pas vermek için yaptığı vuruşta savunmaya çarparak tekrar önüne gelen meşin yuvarlağı kale önünde müsait durumda ağlara göndererek skoru 2-0'a getirdi.

    Karşılaşmanın kalan bölümünde her iki takımın da çabaları gol getirmedi ve müsabakadan 2-0 galip ayrılan Mersin İdmanyurdu, yeni sezonda Spor Toto Süper Lig'de mücadele etme hakkını elde etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow