hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mert Günok Manchester United'a gidebilir mi?

    Mert Günok Manchester Uniteda gidebilir mi
    expand

    Fenerbahçe'nin genç kalecisi Mert Günok'la Manchester United'ın ilgilendiği haberleri konuşulurken, oyuncunun İngiltere'ye gitmesi ise zor gözüküyor. Ancak bu zorluk tamamen Premier Lig'in yeni kriterlerinden kaynaklanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe'de Volkan Demirel'in ardından takımın vazgeçilmezi olan ve Sarı Lacivertliler'in kalesini uzun yıllar koruması beklenen Mert Günok'a Manchester United'ın talip olduğu iddiası konuşulmaya başlandı.

    Son iki sezonda ne takımında ne de Milli Takım'da fazla süre alamayan 26 yaşındaki kaleci için sürekli İngiltere iddialarının çıkması ise birçok sporseveri şaşırtıyor.

    Hollanda – Türkiye maçı capsleri

    İngiltere'ye gitmesi çok zor

    Yetenekli kalecinin Avrupa'nın birçok ülkesinin aksine, ligine detaylı birçok kısıtlama getiren İngiltere'ye gitmesi ise zor gözüküyor. Çünkü İngilizler artık Avrupa Birliği pasaportu olmayan oyunculara milli takımda oynama kriteri getirdi.

    Daha doğrusu bu kriter zaten vardı ancak özellikle Türkiye gibi ilk 50'nin dışında kalan ülkeler için kurallar detaylandırıldı.

    Türkiye FIFA sıralamasında ilk 50'nin dışında olduğu için Premier Lig'de oynayacak Türk oyuncunun Milli Takımı'ın son 2 senede yaptığı maçların % 75inde forma giymesi gerekiyor. Mert Günok ise bu kriteri kesinlikle karşılamıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lüksemburg - Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda?

    Eğer Türkiye FIFA sıralamasında ilk 10'da olsaydı, Mert'in son iki senede toplam milli maçların en az yüzde 30'unda oynaması gerekiyordu. Bu durumda bile Mert'in Premier Lig'e gitmesi zor...

    Mert Günok'un bu kuralın dışında tutulmasının tek gereği Avrupa Birliği pasaportunun olması... Ancak genç kalecinin AB pasaportu yok ve son 2 senede oyuncu için özellikle İngiltere haberleri çıkmaya devam ediyor.

    AB pasaportu olsa bile, İngiliz olmayan oyuncular için de yeni kriterler getiriliyor. İngiliz oyuncu sayısının artması için getirilen kriterler Arda Turan'ın bile Premier Lig'e transferini zorlaştırıyor.

    Amatör maçta 15 kırmızı kart!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow