hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Messi - Luis Enrique krizinde son durum

    Messi - Luis Enrique krizinde son durum
    expand

    Barcelona Kulübü'nde, Teknik Direktör Luis Enrique ile Arjantinli futbolcu Lionel Messi arasında yaşanan sorun, İspanyol futbolunu meşgul ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    La Liga'nın 17. haftasında, deplasmanda Real Sociedad'a 1-0 yenilen Barcelona'da, mağlubiyetten daha çok, görevden alınan spor direktörü Zubizarreta ve Luis Enrique-Messi polemiği konuşuldu.

    Real Sociedad maçında yedek kulübesinde bekletilen ve maç sonrasında takım psikoloğu ile tartıştığı yönünde haberler çıkan Messi, geçen Pazartesi günü "gastroenterit" sorunu olduğu gerekçesiyle antrenmana çıkmamıştı. Ancak Salı günü serbest gün olmasına rağmen gönüllü olarak antrenman yapan Messi, bugün de takımla birlikte antrenmana katıldı.

    İspanyol basında bugün bazı gazeteler, "Barcelona'da deprem" ve "Luis Enrique'ye ültimatom" başlıklarıyla çıktı.

    Atletico Madrid'den orta sahaya takviye

    Kral Kupası'nda Elche'ye karşı oynanacak maç öncesinde basın toplantısı düzenleyen Luis Enrique, iddialarla ilgili sorularla karşılaştı.

    Enrique, takım içinde olanların orada kaldığını belirterek, "Ne yalanlarım ne de doğrularım" şeklinde konuştu.

    "Hiçbir ültimatom almadım" diyen 44 yaşındaki İspanyol teknik direktör, şöyle devam etti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Düzeltebileceğimiz şeyler olduğunu düşünerek kendimi güvende ve motive hissediyorum. Kontrol edebileceğim şeylere odaklanıyorum. İnancım aynı şekilde devam ediyor ve futbolcularda da bunu görebiliyorum."

    Basın mensuplarının, Messi ile ilgili sorularına maruz kalan Luis Enrique, "Çocuklarımın hepsine ayrı davrandığım gibi futbolcularıma da böyle davranıyorum. Fakat herkesin uymak zorunda olduğu ortak kurallar var. Takım, her türlü kişiselliğin üzerindedir. Futbolcuların talep ettiği bazı konularla ilgili onlarla konuştum, müzakere ettim ama temel prensiplerime her zaman sadık kalıp, kararlılığımı korudum" cevabını verdi.

    İşte biten ara transferler

    - Barcelona'da seçim hazırlığı

    Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu, sezon sonunda kulüp başkanlığı seçimine gidileceğini duyurdu.

    Basın toplantısına 1 saat kadar geç gelen Bartomeu, "Kulübün şu anda yaşadığı orantısız tansiyonu düşürmek ve ihtiyacımız olan sakinliğe dönmek için sezon sonunda seçime gideceğiz" dedi.

    Bartomeu, Luis Enrique'nin geleceğinin önümüzdeki 2 maça bağlı olmadığını da dile getirerek, iddiaları yalanladı.

    Öğrencilerden İstanbul Valisi'ne tatil tweetleri yağdı

    İspanyol basınında yer alan, teknik direktör Luis Enrique'nin, Messi'ye bir ceza verilmesini istediği ancak takım kaptanlarının araya girerek bunu engellediği iddialarını yalanlayan Bartomeu, "Bu tip haberler sadece bize zarar vermek için çıkartılıyor. Kesinlikle doğru değil. Hem Luis Enrique hem de
    Messi ile görüştüm. Herşeyin normal olmasını istiyorum ve bana iyi olduğunu söylediler" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunlar da Instagram'ın Türk zengin çocukları

    Messi'nin, Barcelona ile sözleşmesinin olduğunu vurgulayan Bartomeu, şunları söyledi:

    "Ondan çok memnunuz. Takımın çok önemli bir parçası. Messi, dünyanın en iyi futbolcusu ve burada oynuyor. Yanında çok büyük yıldız futbolcular oynuyor ama liderliği o yapıyor ve biz de onun yapmasını istiyoruz."

    Luis Enrique'nin, "Zubizarreta'nın gitmesi beni zayıflattı" görüşüne katılmadığını söyleyen Bartomeu, Zubizarreta'nın, son haftalarda yaşanan güven eksikliğinden dolayı görevden alındığını kaydetti.

    10 çizimle bekar ile evli adamın farkı!

    Sezon sonunda yapılacak kulüp başkanlığı seçiminde tekrar aday olacağını açıklayan Bartomeu, diğer adaylara da "fair play" çağrısında bulundu.

    - Chelsea'den, Messi için 250 milyon avro iddiası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan, İspanyol gazeteleri, Lionel Messi'nin, İngiltere'nin Chelsea Kulübü'ne gidebileceğini iddia etti.

    Katalan radyosu Rac1, Chelsea'nin, Messi'nin menajerliğini de yapan babası ile temasa geçtiğini ve bu futbolcunun bonservis bedeli için Katalan Kulübü'ne 250 milyon avro teklif edebileceğini ileri sürdü.

    Messi'nin de sosyal paylaşım sitelerindeki kişisel hesabından 2 gün önce Chelsea Kulübü'nü ve burada forma giyen futbolculardan Thibaut Courtois ile Filipe Luis'i izlemeye başlaması da önemli bir detay olarak dikkati çekti.

    Bakarken yakalandılar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow