hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHK Başkanı Zekeriya Alp istifa etti

    MHK Başkanı Zekeriya Alp istifa etti
    expand

    Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp istifa etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zekeriya Alp, hakem hatalarının konuşulduğu haftalık basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı.

    Gaziantepspor-Beşiktaş maçının ardından kırmızı siyahlı kulübün başkanı İbrahim Kızıl'ın kendisine yönelik sert eleştirilerini barkovizyondan izleten Zekeriya Alp, daha sonra sinirli bir şekilde görevi bıraktığını duyurdu.

    Zekeriya Alp şunları söyledi:

    "Hayatı boyunca güven esasına dayalı bir insan oldum. 66 yaşına gelmiş bir kişi olarak hayatını bu doğrultuda sürdürmek için çalıştım. Başka kulüp yöneticileriyle ilgili sizlerin karşısına çıktığım zaman onlara tek kelime söylemiş değilim. Alay edercesine bir kulüp yöneticisine karşı konuştum mu? 'Pişkin' ifadesini kullanıyor. Bu arkadaşımız ya Türkçe'yi doğru dürüst bilmiyor, ya da ne söylediğinin farkında değil. Arkasından 'dalga geçercesine' diyor. Fedakarane, gecemizi gündüzümüze katarak görev yapmaya çalışıyoruz. Hakem camiası içerisinde hizmet anlayışını ön planda tutarak çalışıyoruz. Hiçbir gayemiz de yok. Koltuk sevdalısı değiliz; ama bunlara birilerinin haddini bildirmesi lazım. Herkes istediği gibi çıkıp konuşamaz, konuşmamalı. herkesin birbirine saygılı olması lazım. Bu tip konuşma yapanlar da lütfen bu camiaya saygılı olsunlar" ifadelerini kullandı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alp daha sonra, "Konuyu fazla uzatmayacağım. Bu haftayla ilgili konuşacağımız fazla bir şey yok. Bu benim son toplantımdır. Bugünden itibaren görevimi bırakıyorum. Merkez Hakem Kurulu'ndaki başkanlık görevimi bırakıyorum" diyerek istifa ettiğini açıkladı.

    Türk futbolunun her kademesinde görev almış bir insan olduğunu kaydeden Alp, "Bana şüpheli diyorlar. Ne oluyor kardeşim. Sen bana nasıl şüpheli diyorsun. Sen önce kendine bak" diye konuştu.

    Kıvılcımın nihai noktaya geldiğini kaydeden Zekeriya Alp, "Kimsenin de istifa edeceğimden haberim yoktu. ıldırım Demirören'in de haberi yok. Kimseye söylemedim. Ben kolay kolay pes etmem ama insanın bazı beklentileri olur, bu tip durumlarda insanların ne yapması gerekirse onu yapmak gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

    Hangi ünlü hangi takımı tutuyor?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow