hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Odegaard Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi kadrosuna eklendi

    Odegaard Real Madridin Şampiyonlar Ligi kadrosuna eklendi
    expand

    Real Madrid, 16 yaşındaki transferi Norveçli Martin Odegaard, UEFA'ya verdiği Şampiyonlar Ligi kadrosu listesine ekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Böylece Odegaard, UEFA Şampiyonlar Ligi istatistiklerini baştan yazma ve birçok rekoru kırma şansını elde etti.

    Norveç'in Stromsgodset takımından İspanya'nın ünlü ekibi Real Madrid'e transfer olan Odegaard'ın elinde, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin istatistik kayıtlarını değiştirmek için birçok fırsat var.

    Odegaard, A takım teknik direktörü Carlo Ancelotti'nin şans vermesi halinde "UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayan en genç oyuncu" unvanını alacak. İtalyan çalıştırıcı, Odegaard'a, "Devler Ligi"nin 2. turunda Schalke 04 ile 18 Şubat'ta oynayacakları ilk karşılaşmada ya da 10 Mart'taki rövanş maçında forma vermesi durumunda yıldız adayı, "16 yaş, 87 gün"le 1994'te Anderlecht forması giyen Nijeryalı Celestine Babayaro'ya ait rekoru kıracak.

    "Mourinho 10 yıl daha Chelsea'nin başında"

    Norveç Milli Takımı'na 3 kez davet edilen futbolcunun, Olympiakos'ta oynadığı 1997 yılında 17 yaş, 195 günlükken Rosenborg filelerini havalandırarak "UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç oyuncu" olan Ganalı Peter Ofori-Quaye'yi geçmesi için önünde bir yıldan fazla zaman bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    16. yaşının ilk ayını tamamlayan Odegaard'ın, "Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen en genç Real Madridli futbolcu" unvanını alması için "17 yaş, 354 gün"le rekoru elinde tutan Jose Rodriguez'i, "Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç Real Madridli futbolcu" olmak için de "18 yaş, 113 gün"le zirvede bulunan kulübün sembol ismi Raul Gonzalez'i geçmesi gerekiyor.

    Arda Turan antrenmana çıktı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow