hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Passolig'den AYM kararı sonrası ilk açıklama!

    Passoligden AYM kararı sonrası ilk açıklama
    expand

    Anayasa Mahkemesi'nin Ankara 16. Tüketici Mahkemesi'nin başvurusunu değerlendirerek Passolig uygulamasının iptaline ilişkin başvuruları esastan görüşmeye karar vermesinin ardından Passolig yönetimi yazılı bir açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada şöyle denildi:

    "Anayasa Mahkemesi; Tüketici Mahkemesi'nden gelen iptal talebini, iptali istenen hükmün tüketici mahkemesinde görülen davada uygulanacak bir hüküm olup olmadığı noktasında usuli bir karar vererek esastan incelenmesine karar vermiştir. Bu süreç yargılama usulüne uygun rutin ve olağan bir süreçtir.

    Bilindiği üzere Ankara 16. Tüketici Mahkemesi Hakimi Sayın Atilla Pınar'ın Passolig sistemi ilgili bazı değerlendirmeleri birkaç gün önce basında yer almıştır.

    3. havalimanı için bataklık nasıl kurutulacak?

    HSYK Kurul Başmüfettişliği görevine 20 Mart 2014'te atanan, daha sonra yine aynı yıl içinde Ankara 16. Tüketici Mahkemesine atanan Hakim Pınar'ın Anayasa Mahkemesi'ne yapmış olduğu başvuru dilekçesinde Passolig'in ikram kültürünü öldürdüğü, futbol maçı izlemek isteyenlerin istediği zaman maça gidemeyeceği gibi talihsiz açıklamalar yer almaktadır.

    Öncelikle belirtmeliyiz ki, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile uygulamaya alınan Elektronik Kart ve Elektronik Bilet Sistemi ile sporda şiddet olaylarının azaltılması, insanların küfür ve şiddetin olmadığı tribünlerde karşılaşmaları seyredebilmesi, biletsiz seyircilerin giriş yapmasının önlenmesi, çocuk ve kadınların daha çok stadyumlara gelmesinin sağlanması, şiddete ve olumsuz tezahüratlara sebep olan bireylerin tespit edilerek müsabakalardan men edilmesi ve karaborsa bilet satışının engellenmesi amaçlanmaktadır.

    2014'ün en iyi 50 filmi

    Türk futbolunun gelişmesindeki en büyük engel olan şiddet ve düzensizliğin engellenmesi ile birlikte, tribünlerde özlenen o renkli günler, kardeşçe yan yana izlenen müsabakalar ve sadece futbolun konuşulduğu ortam geri gelecektir.

    Passolig sistemi kurulurken hem Türk futbolundaki ikram kültürü (arkadaşları maça davet etme geleneği), hem de kurumsal taraftarların (sponsorlar, loca sahipleri, VIP koltuk sahipleri) ihtiyaçları göz önünde bulundurularak sistemde önemli teknolojik geliştirmeler yapılmıştır.

    Passolig ile bilet transferi internet ortamında çok kolay bir şekilde yapılabilmekte, bilet sahibi bir yakınının yahut arkadaşının Passolig Kart'ına saniyeler içinde biletini transfer edebilmektedir.

    Futbolseverler yine www.passo.com.tr üzerinden kombine transfer tanımlamalarını da saniyeler içerisinde gerçekleştirebilmekte ve bu şekilde yakınlarını ve arkadaşlarını maça kolayca götürebilmektedir. Kurumsal müşteriler de loca ya da VIP koltuklarını Passolig Kart sahiplerine tanımlayarak birçok kişiyi aynı anda futbol keyfine davet edebilmektedir.

    En iyi akıllı telefonlar

    Maça davet edilen ve Passolig üyesi olmayan taraftarlar, maç gününde dahi istediklerinde internetten, cep telefonundan, stat gişesinden ya da Türkiye'nin 5500 noktasında bulundan N Kolay iş yerlerinden Passolig'e üç dakika içinde üye olup, tek geçişlik kartları ile maça giriş sağlayabilmektedir.

    Dolayısıyla Hakim Atilla Pınar'ın Anayasa Mahkemesi'ne yapmış olduğu başvuru dilekçesinde yer alan "Passolig'in spor müsabakalarına gitmeyi zorlaştırdığı ve ikram kültürünü öldürdüğü" ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Passolig bu kültüre hizmet ettiği gibi, ana misyonu olan sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik çalışmalarda üzerine düşenleri yapmaya devam etmektedir.

    Passolig, Türk futbolunu şiddetten arındırmak, tribünlerin daha medeni bir şekilde futbol müsabakalarını izlemesini sağlamak, stadyumları dolduran yüzbinlerin kombine konforunda spor keyfini yaşatmak için büyük bir hız ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir. Passolig kesintisiz olarak yoluna devam etmektedir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow