hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Passolig'ten kart ücreti açıklaması

    Passoligten kart ücreti açıklaması
    expand

    Passolig İletişim Ajansı tarafından yapılan açıklamayla Passolig Kart'ın, piyasada ortalama 75 TL fiyatla sunulan diğer kredi, banka kartı ve taraftar kartlarıyla kıyaslandığında 15 kullanım ücreti olduğu vurgulandı. GS, Beşiktaş ve Trabzonspor için bu tutarın 25 TL olduğu, aradaki farkın da kulübe gelir olarak aktarıldığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Passolig İletişim Ajansı, Passolig Kart'la ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, "Passolig Kart'ın tüketici haklarını ihlal eden bir ürün olduğu konusunda kamuoyunda yaratılmak istenen yanlış algıya cevaben aşağıdaki hususları kamuoyu ile paylaşmak isteriz" denildi.

    Passolig Kart'ın, Türk tüketicisine sunulan kredi kartı, banka kartı, taraftar kartı programları içinde hem maliyet hem de sağladığı faydalar ve sahip olduğu özellikler açısından benzersiz avantajlar sağladığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
    "Tüketicinin ödediği kart ücretinin önemli bir kısmını tercih edilen kulübe ödeyen, kalan tutardan basım ve işletim maliyetleri de düşüldüğü zaman bu programın herhangi bir kar imkanı olmadığı açıkça görülüyor. Passolig Kart'ın, piyasada ortalama 75 TL fiyatla sunulan diğer kredi, banka kartı programları ve tek özelliği maç bileti alınmasında mecbur tutulan ve yüksek fiyattan satılan taraftar kart programlarıyla kıyaslanmadan, tüketicinin aleyhine, fırsatçı bir ürün gibi lanse edilmesi konuyu detaylarıyla bilen tüm tarafları hayrete düşürmektedir."

    Yıllık kullanım bedeli 15 ila 25 TL arasında
    Kartlardan ne kadar kullanım ücreti alındığının ilk akla gelen soru olduğu belirtilen açıklama, şöyle devam etti:
    "Passolig Kart'tan alınan yıllık e-bilet kullanım bedeli 15 TL. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor için bu tutar 25 TL. Bu bedelin sadece 7,95 TL'si kartı ihraç eden kurum tarafından, o da plastik ve personalizasyon bedelini karşılamak için tahsil ediliyor. Geri kalan tüm tutar kulüplere kalıyor. Örneğin, Galatasaray 25 TL ücretin tam 17,05 TL'sini gelir olarak elde ediyor. Üstelik taraftar ödediği yıllık e-bilet bedelinin çok daha fazlasını günlük hayatında kartını kullanarak geri alıyor. Kart sahipleri Türkiye'nin en büyük akaryakıt istasyonundan yakıt aldıklarında 15 TL kazanıyor. Ülkemizin en köklü süpermarket zincirinden günlük alışverişlerini yaptıklarında 10 TL geri alıyorlar. Dünyaca ünlü fast food zincirinden indirimli menü aldıklarında ise 10 TL az ödüyorlar. Bütün bu markalardan bağımsız olarak, kredi kartı ile 200 TL alışveriş yapıldığında da 20 TL avantaj sağlıyor. Bu fırsat ve faydaları alt alta koyduğumuzda da elde ettiği somut değer 100 TL'yi aşıyor. Kullanıcının ödediği bedel 25 TL, aldığı fayda 100 TL. Tam 75 TL net kazanç sağlanıyor."

    Passolig ile banka ve taraftar kartlarının kıyaslandığı açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi:
    "Passolig, mevcut taraftar kart programlarından çok daha fazlasını çok daha ucuza taraftara sunuyor. Bazı kulüpler kendi pazarladıkları kartları, maça girmek ve kombine bilet almak için 'zorunluluk' olarak ortaya koyarken; bu zorunluluğu ne e-bilet'in yasal çerçevesi ile ilişkilendirebiliyor ne de taraftara ödediği paranın karşılığını verecek bir hizmet, fayda sunabiliyor.
    Passolig dünyası e-bilet'in huzur ve güven zeminini oluşturduğu gibi taraftarın cebini ve ekonomik durumunu da düşünüyor ve her şeyin ötesinde son kullanıcının faydasını kendine çıkış noktası olarak alıyor."

    Galatasaray'dan şampiyonluk pozu 

    Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren Türkler... 

    Osmanlı’da bisikletin tarihi 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow