hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Platini beni tehdit etti"

    Platini beni tehdit etti
    expand

    UEFA Başkanı Michel Platini'nin, FIFA Başkanı Sepp Blatter'i görevini bırakmaması halinde hapse girebileceği yönünde uyardığı iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Blatter, Hollanda'nın De Volkskrant gazetesinde yer alan röportajında, Platini'nin mayıs ayındaki FIFA başkanlığı oylamasında kendisine kardeşi aracılığıyla seçimden çekilmesi için uyarıda bulunduğunu ifade etti.

    Haberde, kardeşi Peter'in bu uyarıyı kendisine seçimin ardından ilettiğini aktaran Blatter'in, "Platini, kardeşimin masasına oturup, seçimden çekilmem yönünde beni uyarmasını, aksi halde hapse gireceğimi söyledi" şeklinde ifadelerine yer verildi.

    Platini ile bir zamanlar baba-oğul gibi olduklarını ifade eden Blatter, "Fransa'daki 1998 Dünya Kupası'nın ardından FIFA'da benim için 4 yıl çalıştı. 2007'de benim de desteğimle UEFA başkanlığına geldi. Kafasında neler dönüyor bilmiyorum ama bir anda değişti" değerlendirmesinde bulundu.

    Başkanlığı bırakma kararını almakta zorlandığını da belirten Sepp Blatter, "Üzerimde oluşan baskı ve FIFA bana seçim şansı bırakmadı. Bir tsunami ile karşı karşıya kaldım" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA Başkanı Sepp Blatter, üst düzey yöneticilerin gözaltına alındığı rüşvet operasyonun ardından 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini ve 26 Şubat'taki başkanlık seçimi için aday olmayacağını açıklamıştı. Platini ise başkanlığa aday olduğunu duyurmuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow