hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın rakibi Arsenal

    Şampiyonlar Liginde Beşiktaşın rakibi Arsenal
    expand

    Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İngiltere'nin Arsenal takımıyla eşleşti. İlk maç 19 Ağustos'ta İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan kura çekiminde, Türkiye'den Beşiktaş'ın dahil olduğu play-off turu eşleşmeleri belirlendi.

    Beşiktaş'a Arsenal çıkınca sosyal medya

    Kura çekimi sonucunda İngiliz ekibi Arsenal ile eşleşen Beşiktaş, ilk maçını sahasında 19 Ağustos'ta oynayacak, rövanş mücadelesini ise Londra'da26 Ağustos'ta oynayacak.

    "Devler" Ligi'nde play-off turu ilk maçları 19-20 Ağustos, rövanş karşılaşmaları ise 26-27 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

    Mesut Özil'den Beşiktaş tweet'i

    Spor Toto Süper Lig'de geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle yer alamayacağı turnuvaya, lig ikincisi Galatasaray direkt grup aşamasından katılacak.

    Beşiktaş Futbol Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğlulları, büyük takımlarla maç yapmak zorunda olduklarını belirterek "İnşallah iyi bir sonuç alırız. Arsenal'i seçmemeyi gönül isterdi ancak bir hayal kırıklığı yok" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arsenal kurasının transfer politikasını değiştirmeyeceğini ifade eden Torunoğulları, bütçenin aşılmayacağını söyledi.

    Beşiktaş - Feyenoord: 3-1 (Maçın geniş özeti)

    Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu kura çekiminde Arsenal ile eşleşmesini değerlendiren siyah beyazlı kulübün ikinci başkanı Çebi, "Seri başı olan ve seri başı olmayan 5'er takım içindeki en güçlü iki takım karşı karşıya gelecek. Tur için Beşiktaş'ı daha şanslı görüyorum" dedi.

    Fikret Orman: Elimizden geleni yapacağız

    Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda eşleştikleri İngiliz temsilcisi Arsenal'i elemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

    Eşleşmeyle ilgili Lig TV'ye açıklamalarda bulunan başkan Orman, "Biz zoru seviyoruz. Şampiyonlar Ligi zaten zor bir yer. Arsenal, dünya futbolunun beşiği bir ülkenin temsilcisi. En önemli futbol ekonomisine sahip kulüplerden biri. Netice itibarıyla bu bir futbol maçı. Beşiktaş, 111 yıllık bir camia. Turu geçmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

    Zor şartlara rağmen işleri severek yaptıklarını vurgulayan siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Zor işleri yapmaya gayret ediyoruz. Maalesef bize bunlar nasip oluyor" ifadelerini kullandı.

    UEFA Avrupa Ligi Play-off: Trabzonspor - Rostov / K. Karabükspor - St. Etienne

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökhan Töre'nin transferine de değinen Fikret Orman, şunları söyledi:

    "Gökhan, zaten takımımızın oyuncusu. Motta ve Gökhan, takımımızda olan oyunculardı. Bonservislerini aldık. Onları yeni transfer olarak görmüyorum. Transfer süreci uzun sürüyor. Pazarlıklar yapıyoruz. Gökhan, önemli bir transfer. Takıma katkı yapacağına inandığımız için transferi gerçekleştirdik. Belirlediğimiz bütçeler içinde transferi oldu."

    Arsenal cephesi temkinli

    Arsenal Kulübü Sekreteri David Miles, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Beşiktaş ile yapacakları maçları sabırsızlıkla beklediklerini ve geçen yıl Fenerbahçe karşısında aldıklarına benzer bir sonuç istediklerini söyledi.

    İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan kura çekiminin ardından açıklamalarda bulunan Miles, "Öncelikle play-off turunda olduğumuz için mutluyuz. Avrupa futbolunun en yüksek noktasında yer aldığımız için memnunuz. Beşiktaş, Türkiye'nin en önemli takımlarından biri. İki zorlu maç yapacağız ve karşılaşmaları sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesut Özil'den Beşiktaş tweet'i

    Geçen yıl play-off turunda Fenerbahçe ile eşleştiklerini hatırlatan Miles, benzer sonuçları Beşiktaş karşısında da almak istediklerini söyledi.

    Miles, siyah-beyazlı ekibin sezona erken başladığını ancak ikinci maçı sahalarında oynamalarının olumlu olduğunu ifade etti.

    Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda Almanya Milli Takımı'yla şampiyonluk kazanan Mesut Özil, Lukas Podolski ve Per Mertesacker'in takımın antrenmanlarına yeni katılmaya başladığını ve Beşiktaş karşısında forma giyip giymeyeceklerinin netlik kazanmadığını belirten Miles, "Belki tam kadro olmayacağız ancak kaliteli bir takımımız var. Eminim güzel olacak" dedi.

    Beşiktaş - Feyenoord: 3-1 (Maçın geniş özeti)

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off eleme turunda oynanacak karşılaşmaların programı şöyle:

    19 ve 27 Ağustos:

    Beşiktaş (Türkiye) - Arsenal (İngiltere)
    Kopenhag (Danimarka) - Bayer Leverkusen (Almanya)
    Napoli (İtalya) - Athletic Bilbao (İspanya)
    Salzburg (Avusturya) - Malmö (İsveç)
    Steaua Bükreş (Romanya) - Ludogorets (Bulgaristan)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    20 ve 26 Ağustos:

    Standard Liege (Belçika) - Zenit (Rusya)
    Lille (Fransa) - Porto (Portekiz)
    Maribor (Slovenya) - Celtic (İskoçya)
    Aalborg (Danimarka) - APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi)
    Slovan Bratislava (Slovakya) - BATE Borisov (Belarus)

    Beşiktaş'ın unutamadığı 16 yabancı futbolcu

    Beşiktaş'ın unutmak istediği 10 yabancı futbolcu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow