hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Schalke 04 Times'a kapak yaptı!

    Schalke 04 Timesa kapak yaptı
    expand

    Times'ın "En kötü 50 futbol taraftarı" makalesinde 1. sırada Adolf Hitler yer alıyordu. Makaleye göre Adolf Hitler, Schalke 04 taraftarıydı ve Schalke'nin o dönemdeki başarısının altında Naziler vardı. Alman kulübü Schalke'nin Times'a cevabı sert oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Külübün Halkla İlişkiler temsilcisi Gerd Voss, bir bildiri yayınlayarak Times'a tepki gösterdi.

    Bu iddianın hiçbir zaman kanıtlanamadığın belirten Voss, The Times'ı Margaret Thatcher'la vurdu. Liverpool'dan nefret ettiği iddia edilen Margaret Thatcher döneminde Liverpool'un 7 şampiyonluk kazandığını hatırlattı.

    Voss, Hitler'in hiçbir Schalke maçına gelmediğinin de altını çizdi.

    Voss, Schalke 04'ün Hitler dönemindeki başarısının Nazilere bağlanamayacağını vurguladı.

    Yılın en komik golü İbrahimovic'ten geldi...

    Schalke'nin 1927 yılından itibaren popüler bir takım olduğunu yazan Voss, Naziler'in de popüler bir takıma ilgi duymuş olabileceklerini bunun Schalke'nin başarısına gölge düşüremeyeceğini belirtti.

    Hitler'in daha doğrusu Nazilerin o dönemde Schalke 04'ü desteklediği iddiası yıllardır dile getiriliyor. Ruhr bölgesinin diğer güçlü takımı Borussia Dortmund sol kabul edilirken, Schalke 04'ün sağ görüşün takımı olduğu belirtiliyor. Ancak bu hiçbir zaman kanıtlanamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Times'ın makalesinde Hitler'in Old Trafford'u bombalamasının Manchester City taraftarı anlamına gelmediği belirtilmiş ve Führer'in Schalke 04 taraftarı olduğu iddia edilmişti.

    Gökhan Türkmen'in vücudu o kadar esnek ki!...

    Times iddiasını Hitler'in iktidarda olduğu dönemde 1933 ile 1945 arasında Schalke 04'ün 6 kez şampiyon olmasına dayandırmıştı.

    Madencilerin kurduğu bir işçi takımı olan Schalke 04'ün Bundesliga'da toplam 7 şampiyonluğu bulunuyor. Bunlardan 6'sı Hitler dönemindeyken son şampiyonluğu da 1958 yılındaydı.

    Ahmet Dursun'u hiç böyle görmediniz!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow