hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe kararı

    Tahkim Kurulundan Fenerbahçe kararı
    expand

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin tribün kapatma cezasına yaptığı itirazı reddetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe Kulübü, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle tribün kapatma cezası almıştı. Sarı-Lacivertli kulüp, bu cezaya itraz etti ancak Tahkim Kurulu, itirazı reddetti. Konuyla ilgili TFF'nin resmi internet sitesinden şu açıklama yapıldı:

    "Fenerbahçe A.Ş.'nin, PFDK'nın 12.03.2015 tarih ve E.2014-2015/854, K.2014-2015/1015 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Müsabaka görüntüleri de izlenmek suretiyle tüm dosya kapsamında yapılan müzakere neticesinde;

    - Yerinde görülmeyen duruşma talebinin reddine;

    - PFDK'ca Fenerbahçe A.Ş. taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada 4.kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 53/2.maddesi uyarınca tribün kapatma ve 200.000.-TL para cezası verilmesinde; bu cezanın ihlalin gerçekleştirildiği okul açık ve Migros tribünlerinde infaz edilmesinde ve FDT'nin 53/4.maddesi uyarınca cezaya neden olan tribünlerle ilgili müsabakada giriş yapan taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle ilgili cezanın infaz edildiği müsabakaya girişlerinin engellenmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliği ile karar verilmiştir."

    Brezilyalı futbolcudan 10 bin sterlinlik ahlaksız teklif

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow