hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor: 3 - Torku Konyaspor: 2

    Trabzonspor: 3 - Torku Konyaspor: 2
    expand

    Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, Torku Konyaspor'u 3-2 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Torku Konyaspor atağında, sağ taraftan 7. dakikada Ömer Ali Şahiner'in pasında yakın mesafedeki Hasan Kabze, topu tamamlayarak filelere gönderdi: 0-1

    10. dakikada Mehmet Ekici'nin soldan kullandığı serbest vuruşta, top yan direkten döndü. Dönen topu son olarak Yusuf Erdoğan, kafayla kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak Belec'de kaldı.

    18. dakikada Constant'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde Yusuf Erdoğan ile yükselen Tolga Ünlü, topa elle müdahale edince karşılaşmanın hakemi Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. Cardozo'nun topu filelere gönderdiği ilk penaltı atışında bordo-mavili futbolcuların ceza alanına atıştan önce girmesi nedeniyle hakem Yankaya, golü geçerli saymadı. Paraguaylı oyuncu, ikinci kez kullandığı penaltı atışında da meşin yuvarlağı kaleci Belec'in solundan filelere göndererek eşitliği sağladı: 1-1

    30. dakikada Trabzonspor öne geçti. Sağ kanattaki Salih Dursun'un kafa pasında, ceza alanı içindeki Özer Hurmacı topu arka tarafta bulunan Yusuf Erdoğan'a aktardı. Bu futbolcu da kaleci Belec'den sıyrılarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    33. dakikada Cardozo'nun kafa pasında, savunmanın arkasında topla buluşarak sol çaprazdan ceza alanına giren Yusuf Erdoğan'ın yerden şutunda, kaleci Belec sol tarafına gelen topu yatarak kornere çeldi.

    Kalan sürede sonuç değişmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı bordo-mavili takımın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

    48. dakikada Torku Konyaspor beraberliği sağladı. Medjani'nin ceza alanı içinde hatalı pasında kaleci Fatih Öztürk ile karşı karşıya kalan Ömer Ali Şahiner, sol köşeden topu filelere gönderdi: 2-2.

    67. dakikada Mehmet Ekici'nin sağdan ortasında, ceza alanı içindeki Cardozo'nun kafa vuruşunda, yerden seken topa kaleci Belec sahip oldu.

    75. dakikada Hleb'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Fatih Öztürk, topu üsten kornere çeldi.

    76. dakikada Bosingwa'nın sağdan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Cardozo'nun kafa vuruşunda top kaleci Belec'in solundan filelerle buluştu: 3-2.

    79. dakikada ceza alanı sağ çaprazında, Mehmet Ekici'nin şutunda kaleci Belec'i geçen top, yan direkten döndü. 

    80. dakikada Mehmet Ekici'nin ceza yayı gerisinden sert vuruşunda kaleci Belec'i geçen top üst direkten oyun alanına döndü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşma Trabzonspor'un 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

    Stat: Hüseyin Avni Aker

    Hakemler: Özgür Yankaya, Baki Tuncay Akkın, Mehmet Cem Hanoğlu

    Trabzonspor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Medjani, Mustafa Akbaş, Salih Dursun, Constant (Dk. 74 Yatabare), Mehmet Ekici, Özer Hurmacı (Dk. 70 Fatih Atik), Yusuf Erdoğan (Dk. 86 Serdar Gürler), Cardozo

    Torku Konyaspor: Belec, Tolga Ünlü (Dk. 81 Barış Örücü), Kokalovic, Vukovic, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Mehmet Güven (Dk. 87 Fuchs), Torje (Dk. 76 Uğur İnceman), Hleb, Ömer Ali Şahiner, Hasan Kabze

    Goller: Dk. 7 Hasan Kabze, Dk. 48 Ömer Ali Şahiner (Torku Konyaspor), Dk. 18 (penaltıdan) ve 76 Cardozo, Dk. 30 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor)

    Sarı kartlar: Dk. 17 Tolga Ünlü, Dk. 69 Mehmet Güven (Torku Konyaspor), Dk. 74 Fatih Atik, Dk. 90 Belkalem (Trabzonspor)

    -Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Bonnevay

    Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Jacques Bonnevay, bordo mavili takımın yavaş yavaş hak ettiği yere yükselmesi gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teknik direktör Vahid Halilhodzic'in ayrılmasının ardından takımın başında sahaya çıkan Bonnevay, 3-2'lik galibiyetleriyle sona eren Torku Konyaspor maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, karşılaşmanın farklı bir havada oynandığını belirterek, "Biz ve oyuncular için kolay değildi. Belki o yüzden yine oyuna ilk dakikalarda iyi başlayamadık ama buradan oyuncuları tekrar tebrik etmemiz gerekiyor" dedi.

    Aldıkları galibiyetle takımın puanını 12'ye yükselttiklerini ifade eden Bonnevay, "Bu takımın yavaş yavaş hak ettiği yere yükselmesi gerekiyor. Her şey de tabii ki dört dörtlük olmadı bu akşam ama birçok şeyin olumlu olduğunu dile getirebiliriz. Birçok fırsat yarattık, Mehmet'in de iki topu direkten döndü" diye konuştu.

    Maçta duygu dolu anlar yaşadıklarını söyleyen Bonnevay, şunları belirtti:

    "Teknik heyet ve sabahtan akşama kadar bizimle çalışan tercümanımız için son günlerimizdi. O yüzden oyuncuları tekrar  tebrik ediyorum. Duyguların altında kalıp bunu oyuna yansıtmadılar ve 3 puan almayı becerdiler. Fransa'ya gittikten sonra taraftarı olarak Trabzonspor'u takip etmeye devam edeceğiz. Lokeren maçının peşinden 3 gün sonra kendi evimizde oynadık. Yorgunluktan bazı şeylerin eksik olduğunu unutmamamız gerekir. Buna anlayış gösterirseniz sevinirim."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bonnevay, yönetimin Halilhodzic'in görevine son verme kararına ilişkin de "Bu konu hakkında diyeceğim fazla bir şey yok. Tabi ki biz burada mutluyduk. Birçoğumuz burada çok mutluydu, güzel günler geçirdik. Bir karar verildi ve buna saygı duymamız gerekiyor. Elimizden geleni yapmaya çalıştık, kararlara saygı duymalıyız. Futbol hayatı bu şekilde" değerlendirmesini yaptı. 

    -Kocaman: "Hedefimiz ilk 8"

    Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise kendi adlarına yön bulmaya çalıştıkları maçlardan birini oynadıklarını belirterek şunları kaydetti:

    "1 veya 3 puanlık kazanç özellikle yukarı tırmanma adına bize çok yardım edecekti. Bu bilinçle sahaya çıktık. Golü de bulmamız bizim için büyük avantajdı. Maçı fena götürmüyorduk ancak ilk gelen topun penaltıyla sonuçlanması Trabzonspor’u tamamen oyunun içine itti.  Bizim en büyük sıkıntımız Trabzonspor'un yükselen ritmine aynı ritimle karşılık veremememizdi." 

    İkinci yarının başında attıkları golün kendilerini maçın içine yeniden soktuğunu vurgulayan Kocaman, "Ama bu anlarda üçüncü golü bulamadık. Bosingwa’nın ortasında Cardozo’nun kafa vuruşuyla usta işi gelen bir golle öne geçmeyi başardılar ve çok fazla buna karşılık verecek gücü ortaya koyamadık. Bizim için açıkçası ligdeki ritmimizi bulmamız açısından önemli bir maçtı. Bunu başaramadık. Belki bir iki adım geriden aynı ritmi yakalamaya çalışacağız" diye konuştu.

    Kocaman, ligdeki hedefleriyle ilgili olarak ise "Önce nispeten sıkıntılı durumu bertaraf edip orta üst gruba doğru yükselebilmeyi amaçlıyoruz. İlk yarının sonlarına doğru bunu başarabilirsek yapabilirmiyiz bilmiyorum ama ilk 8’li grubun içini bu sene için hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

    -Trabzonspor 2 hafta sonra kazandı

    Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor'u 3-2 yenen Trabzonspor, 2 hafta aradan sonra galip geldi.

    En son ligin 6. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Mersin İdmanyurdu'nu 3-2 mağlup ettikten sonra Gaziantepspor ile sahasında 4-4, deplasmanda da Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kalan bordo mavililer, 2 hafta aradan sonra 3 puan sevinci yaşayarak puanını 12'ye yükseltti.

    -Cardozo, 5 gole ulaştı

    Karşılaşmada 2 gol atan Oscar Cardozo, ligde gol sayısını 5'e yükseltti.

    Bordo mavili takım formasıyla ilk kez 2 gol kaydeden Cardozo, daha önce de Gaziantepspor, İstanbul Başakşehir ve Mersin İdmanyurdu maçlarında da fileleri birer kez havalandırmıştı.

    -Belkalem cezalı

    Trabzonspor'da sarı kart gören Cezayirli savunma oyuncusu Belkalem, cezalı duruma düştü. Bordo mavili futbolcu, ligde Galatasaray ile İstanbul'da oynanılacak karşılaşmada takımda yer alamayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow