hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor - Bursaspor: 1-0

    Trabzonspor - Bursaspor: 1-0
    expand

    Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig 1. hafta maçında ağırladığı Bursaspor'u 1-0 mağlup etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trabzonspor, sahasında Bursaspor'u 1-0 yenerek Spor Toto Süper Lig'e 3 puanla başladı.

    Hüseyin Avni Aker Stadı'nda sezonun ilk lig maçına çıkan bordo-mavili takıma galibiyeti getiren golü 67. dakikada Erkan Zengin kaydetti.

    Geçen sezon devre arasında geldiği Trabzonspor'da ligi golsüz tamamlayan Erkan Zengin, Karadeniz temsilcisinde sezonun ilk golünü atan isim oldu.

    UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda sahasında Makedonya'nın Rabotnicki takımı ile 1-1 berabere kalarak Avrupa kupalarına erken veda eden bordo-mavili ekip, lige 3 puanla başlangıç yaparak moral buldu.

     - Arveladze, ilk lig maçında galibiyet aldı

    Trabzonspor, teknik direktör Şota Arveladze yönetiminde ilk lig maçında galibiyet elde etmeyi başardı.

    UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet gören Gürcü teknik adam, ligde ilk maçında galibiyet sevinci yaşadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - Özer ile Medjani tartıştı

    Maçın ilk yarısında hakemin bitiş düdüğünün ardından Özer ve Medjani tartıştı. 

    Medjani'nin üzerine yürüyen Özer'i, Constant engellemek istedi. Özer'in bu oyuncuyu da itmesinin ardından araya giren diğer oyuncular, olayı yatıştırdı.

    Teknik direktör Şota Arveladze, ikinci yarıda Medjani'yi oyundan alarak yerine Aykut'u sahaya sürdü.

     - 61. dakikada şehitler anıldı

    Trabzonspor taraftarları gelenek haline getirdiği 61. dakika şovunda şehitleri andı.

    "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye bağıran taraftarlardan bir grup, asker selamı yaptı.

    Trabzonspor’un 67. dakikada Erkan Zengin’in ayağından bulduğu gol sonrasında sevinç yaşayan futbolcular, protokol tribünü önünde asker selamı verdi.

    Trabzonsporlu futbolcular maç sonunda takım halinde tribünlerin önüne giderek asker selamı yaptı. Taraftarlar da bu sırada "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye bağırdı.

    Maçtan dakikalar

    11. dakikada Josue'nin ara pasıyla sağ çaprazdan ceza alanına giren Advincula'nın yerden şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak'ı geçen top, yan direkten döndü. Sonrasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

    31. dakikada Josue'nin soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Serdar Aziz kafa vuruşunu yaptı ancak kimsenin dokunamadığı top auta çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    37. dakikada Trabzonspor, ilk yarıdaki tek etkili pozisyonunu buldu. Erkan Zengin'in pasında ceza yayı gerisindeki Mbia, meşin yuvarlağa gelişine plase vurdu. Kaleci Mert Günok, sol üst köşeye giden topu güçlükle kornere çeldi.

    45+2. dakikada Sercan Yıldırım'ın ceza alanı içinde şutunda, Constant'a çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı. 

    Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere sona erdi.

    67. dakikada Trabzonspor, golü buldu. Yusuf Erdoğan'ın sağdan kullandığı köşe atışında, N'Doye'nin kafasından seken top, ceza alanı içinde oluşan karambolde altı pas içindeki Erkan Zengin'in önüne düştü. Bu futbolcu da topuğuyla meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0.

    86. dakikada Yusuf Erdoğan'ın pasında, ceza alanına sokulan Mbia'nın sert şutunda, top az farkla üsten auta gitti.

    90+2. dakikada N'Doye'nin ceza alanı sol çaprazında kullandığı serbest vuruşta, top kaleci Mert Günok'tan döndü.

    Trabzonspor, karşılaşmadan 1-0 galibiyetle ayrılarak sezona 3 puanla başladı.

    Maçtan notlar

    Kadroda sürpriz yapmadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trabzonspor yeni sezonun ilk maçında sahasında Bursaspor’u ağırlarken Teknik Direktör Şota Arveladze, kadroda sürpriz yapmadı. Şota, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Makedonya'nın Rabotnicki takımı ile 1-1 berabere kalarak kupaya veda edilen maçtaki 11’i sahaya sürdü. Bordo-mavililerde Rabotnicki maçında yedek kulübesinde olan genç kaleci Uğurcan'ın yerine Esteban Alvarado, Deniz Yılmaz'ın yerine de yeni transfer N'doye oturdu.

    Onur son anda

    Sakatlığı nedeniyle bu hafta 2 antrenmanda yer alamayan Onur Recep Kıvrak ilk 11'de yer aldı. Sakatlığı bulunan Mehmet Ekici maç kadrosunda yer almazken, 18 kişilik kadroya giremeyen Bourceanu ve Musa Nizam, U21 takımının Bursaspor'u 2-0 yendiği maçta forma giydi.

    Trabzonspor’un bu sezon transfer ettiği Okay Yokuşlu, Mbia ve Cavanda ilk 11'de sahaya çıkarken, diğer yeni transferler Alvarado, N’Doye ve Alper Uludağ da yedek kulübesinde yer aldı.

    Şota’nın ilk maçı

    Trabzonspor'da Şota Arveladze, bordo-mavili takımın başında ilk lig maçına çıktı. UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon 4 maçta takımın başında yer alan Gürcü teknik adam, Bursaspor maçıyla ligdeki ilk sınavını verdi. Bursaspor'da daha önce lig şampiyonluğu başarısı yaşayan Ertuğrul Sağlam da yeniden çalıştırmaya başladığı Bursaspor’la bu sezon ilk resmi maçına çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taraftar hayal kırıklığı yarattı

    Trabzonspor'da sezonun ilk lig maçına taraftarlar beklenen ilgiyi göstermedi. Özellikle maraton tribününde büyük boşluklar yer alırken karşılaşmayı yaklaşık 10 bin taraftar izledi.

    Taraftarlar maç öncesi kendilerine dağıtılan Türk bayrakları ve bordo-mavili flamalarla takımlarını destekledi. Misafir seyirci tribününde ise 50 kişilik Bursaspor taraftarı yeşil-beyazlı ekibe destek verdi.

    Dev pankart

    Trabzonspor taraftarları maç öncesi bordo-mavili takımın Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki son sezonunu vurgulayan dev bir pankart açtı. Kapalı tribünün çatısından açılan pankartta, Trabzonspor'un şampiyonluk kupalarını kaldırdığı anlar, bazı eski başkanlar ve kulübün ilk binasının fotoğrafları yer aldı. Pankartta, "Burada yazıldı efsaneler. Burada kazanıldı en büyük zaferler. Efsane stadımızın son senesinde şampiyonluk için el ele" ifadeleri yer aldı. Ayrıca maç başlamadan önce sahada dev Trabzonspor flaması ve Türk bayrağı açıldı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow