hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor - Rostov: 2-0

    Trabzonspor - Rostov: 2-0
    expand

    UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Trabzonspor, Rusya'nın Rostov takımını 2-0 mağlup etti. Trabzonspor'un gollerini 37. dakikada Medjani ve 73. dakikada Cardozo kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında sahasında Rostov'u 2-0 yenen Trabzonspor, rövanş maçı öncesi avantaj yakaladı.

    Trabzonspor-Rostov maçının geniş özeti

    Avusturya kampında oynadığı hazırlık maçında Özbekistan'ın Lokomotif Taşkent takımı ile 2-2 barebere kalan, Bundesliga ekiplerinden Köln'e 2-0, Augusburg'a 3-1 yenilen, geçen hafta sahasındaki sezon açılışında Bursaspor ile 0-0 berabere kalan bordo-mavililer, bu sezon ilk resmi maçında galibiyet elde etmeyi başardı. 

    UEFA Avrupa Ligi'nde öncelikle gruplara kalmayı hedefleyen Karadeniz ekibi, ilk maçtaki avantajını koruyarak 28 Ağustos Perşembe deplasmanda yapacağı maçtan istediği sonuçla ayrılarak bu hedefini gerçekleştirmeye çalışacak.

    "Ice Bucket Challenge"ın yaratıcısı boğuldu

    -Halilhodziç galibiyetle başladı

    Trabzonspor'da ikinci kez göreve gelen teknik direktör Vahid Halilhodzic, 8 sezon sonra bordo-mavili takım başında çıktığı ilk resmi maçta galibiyetle sahadan ayrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bordo-mavili kulüpte 2005-2006 sezonunun 9. haftasında göreve gelen ve en son 14 Mayıs 2006 tarihindeki Beşiktaş maçının ardından 3 bin 20 gün sonra Trabzonspor'da ilk resmi maçına çıkan Vahid Halilhodzic, galibiyet yaşadı.

    -Medjani ve Cardozo golle başladı

    Trabzonspor'da yeni transferler Medjani ve Cardozo, bordo-mavili takım forması altında çıktığı ilk maçta golle tanıştılar.

    Cezayirli savunma oyuncusu 37. dakikada, Cardozo ise 73. dakikada attıkları gollerle takımın galibiyetinde önemli rol oynadılar. 

    Trabzonsporlu futbolcular, galibiyeti maçın ardından taraftarlarla paylaştılar. Takım halinde önce kale arkasına, sonra da maraton tribüne giden bordo-mavili oyuncular, burada taraftarlarla galibiyeti kutladılar.

    Trabzonspor - Rostov maçından kareler 

    Maçtan dakikalar

    8. dakikada Soner Aydoğdu'nun soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde iyi yükselen Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşunda, kaleci Pletikosa çizgi üzerinde topu kontrol etti.

    14. dakikada Poloz'un yakın mesafeden şutunda top az farkla yandan auta çıktı. 

    23.  dakikada Medjani'nin ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Pletikosa sol köşesine doğru gelen topu güçlükle çeldi.

    25. dakikada Cardozo'nun şık ara pasında sol çaprazdan ceza alanına giren Constant, topu kötü kullanınca savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kardemir Karabükspor - Saint-Etienne: 1-0

    27. dakikada Soner Aydoğdu'nun ara pasında soldan ceza alanına giren Yusuf Erdoğan'ın vuruşunda, top açıyı daraltan kaleci Pletikosa'nın müdahalesiyle kornere gitti.

    32. dakikada Constant'ın ara pasında kalesini terk eden Pletikosa, Yusuf Erdoğan'dan önce davranıp yatarak topu kontrol etti.

    35. dakikada Cardozo'un ceza alanı dışından şutunda, kaleci Pletikosa, topa iki hamlede sahip oldu.

    37. dakikada Trabzonspor, golü buldu. Soner Aydoğdu'nun soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde önce Sefa Yılmaz'ın daha sonra da Mustafa Yumlu'nun kafayla kaleye gönderdiği top, savunmada Grigoryev'e çarparak altı pas içindeki Medjani'nin önüne düştü. Bu futbolcu da dokunarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

    En büyük meydan okuma: Materazzi, Zidane'a meydan okudu

    44. dakikada Kalachev'in ceza alanı içinden şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak sol köşesine doğru gelen topu kornere çeldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmanın ilk yarısı bordo-mavili takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

    51. dakikada savunmanın uzaklaştırmak istediği top ile sol çaprazda buluşan Cardozo'nun sert şutunda, kaleci Pletikosa yumruklarıyla meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

    61. dakikada Constant'ın soldan ortasında altı pas içerisinde Cardozo'nun kontrol edip topuğuyla kaleye gönderdiği topa Pletikosa sahip oldu.  

    70. dakikada Miliç'in ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, top az farkla üsten auta gitti.

    73. dakikada Bosingwa'nın uzun pasında, savunmada Jacinto'nun kafayla kaleci Pletikosa'ya aktarmak istediği top ile Cardozo, ceza alanı çizgisi üzerinde buluştu. Bu futbolcu, sol ayağıyla aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0

    79. dakikada Musa Nizam'ın soldan ortasında, sağ taraftan son çizgiye yakın bir yerden Fatih Atik'in şutunda, kaleci Pletikosa topu çeldi.

    82. dakikada Doumbia'nın soldan ortasında, ceza alanı içinde Kanga'nın kafa vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak güçlükle topu kornere gönderdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    89. dakikada Bosingwa'nın sağdan ortasında boşta kalan topu Fatih Atik kaleye göndermek istedi ancak meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

    Karşılaşma Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

    Maçtan notlar

    UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında sahasında Rusya Federasyonu'nun Rostov takımını konuk eden Trabzonspor, bu sezon ilk resmi karşılaşmasına çıktı.

     Avusturya kampında oynadığı hazırlık maçında Özbekistan'ın Lokomotif Taşkent takımı ile 2-2 barabere kalan, Bundesliga ekiplerinden Köln'e 2-0, Augusburg'a 3-1 yenilen bordo-mavililer,  geçen hafta sezon açılışında 0-0 berabere kaldığı Bursaspor maçının ardından sezonun ilk resmi maçında taraftarıyla buluştu.

    Dünyanın en yüksek 20 binası

    -  Halilhodzic, 8 sezon sonra

    Trabzonspor'da ikinci kez göreve gelen teknik direktör Vahid Halilhodzic, 8 sezon sonra bordo-mavili takımın başında sahaya çıktı.

    Bordo-mavili kulüpte, 2005-2006 sezonunun 9. haftasında göreve gelen ve en son 14 Mayıs 2006 tarihindeki Beşiktaş maçına çıkan Vahid Halilhodzic, 3 bin 20 gün sonra Trabzonspor ile resmi maça çıktı. Halilhodzic, Trabzonspor'da ilk kez bir Avrupa maçı deneyimi yaşadı. 

    -Constant 11'de

    Trabzonspor'da, daha önce yabancı kontenjanı nedeniyle lisans çıkarılamadğı için UEFA'ya gönderilen listede yer almayan ancak Bamba'nın sözleşmesinin feshinin ardından yapılan girişimler sonrasında son anda listeye dahil edilen Gineli oyuncu Constant, karşılaşmada forma giydi.

    Emre Tilev buz kovasıyla meydan okudu

    Teknik direktör Vahid Halilhodzic, dün futbolcunun oynayacağı yönünde kulübe gelen yazının ardından maç kadrosuna aldığı Constant'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

    Bordo-mavili takımda yeni transfer Mehmet Ekici, kadro dışı bırakılan Malouda ile sakatlıkları bulunan Özer Hurmacı ve Bourceanu takımda yer almadı. 

    -İlk 11'de 6 yeni isim

    Trabzonspor'un ilk 11'inde 6 yeni transfer sahaya çıktı. 

    Yeni transferlerden Medjani, Cardozo, Sefa Yılmaz, Constant, Belkalem ve Musa Nizam 11'de sahaya çıkarak bordo-mavili forma altında ilk resmi maçlarını oynadılar.

    Gökhan Karadeniz, Deniz Yılmaz, Salih Dursun, Fatih Atik ve İshak Doğan da yedek kadroda kendilerine yer buldu. 

    Barcelona'da görülmesi gereken 10 yer

    -Taraftar ilgisi

    Taraftarlar passolig kartına maça birkaç gün kala ilgi gösterdi. Bu nedenle 24 bin kapasiteli Hüseyin Avni Aker Stadı'nın tribünlerinde kart alabilen yaklaşık 8 bin taraftar bordo-mavili takıma destek verdi.

    Yaklaşık 150 dolayında Rustov taraftarı da karşılaşmayı tribünlerde kendilerine ayrılan yerden izledi.

    -Maç öncesi dostluk yemeği

    Trabzonspor yönetim kurulu, Rostov Kulübü yetkileri ve UEFA temsilcine maç öncesi yemek verdi.

    Yemeğe kulüp basın sözcüsü Yakup Aslan, genel sekreter Köksal Güney, genel sayman Engin Hacısalihoğlu ve bazı yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra UEFA Temsilcisi Jozef De Ryck, Rostov Kulübü Asbaşkanı Alexander Shikunov, yönetim kurulu üyeleri Oleg Lopatin, Alexei Ryskin, Yury Zershchikov, Viktor Usachev, Oleg Gaidukov ve Yuri Shikunov katıldı.

    Yemek sonrası taraflar birbirine hediye verdi.

    Dizi setinde ''maaş krizi''

    -Rus takımlarıyla 3'üncü maç

    Trabzonspor, Avrupa kupalarında Rusya Federasyonu takımlarıyla üçüncü maçına çıktı. 

    Bordo-mavililer, 2011-2012 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda CSKA Moskova ile karşılaşmıştı. Deplasmanda Rus temsilcisine 3-0 yenilen bordo-mavililer, güçlü rakibi ile sahasında ise golsüz berabere kalmıştı.

    Malouda kadro dışı bırakıldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow