hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ultraslan: "Spor bitmişti, adalet de gitti"

    Ultraslan: Spor bitmişti, adalet de gitti
    expand

    Galatasaray taraftar grubu Ultraslan bir açıklama yayınlayarak şike davasında yeniden yargılama kararı alınmasına tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ultraslan'ın açıklaması şöyle:

    "Tüm siyasetçilerin ve bazı medya mensuplarının gördüğü ve adları gibi gerçek olduğunu bilmesine rağmen sulandırarak aklamaya çalıştığı 3 Temmuz süreci, dün 13. ACM tarafından verilen karar ile bambaşka bir sürece girmiştir.

    3 yıldır kendilerine kim tarafından olduğuna henüz tam karar veremedikleri odaklar tarafından kumpas kurulduğu yalanlarıyla ağlayanlara, bu iddialarının yersiz olduğu karar metninde belirtilmiştir. Ayrıca duruşma tutanaklarında tahrifat yapıldığı ve sahte deliller oluşturulduğu iddiası da bu kararla çöpe gitmiş; şikenin belgesi olan ve zanlılar tarafından da reddedilmeyen deliller suçun sabit olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

    Hukuksal boyutu hakkında sayfalarca yazılar yazılabilecek bu süreçte, yeniden yargılanma sebebinin kanunda yapılan bir değişiklik olması oldukça tartışmalıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yargıtay’ın birçok kararında yer alan “Ceza yargılaması sırasında yasada değişiklik olduğunda yeni yasa hemen uygulanır; ancak bu durum, önceki yasanın yürürlükte bulunduğu dönemde, o yasaya uygun biçimde yapılmış işlemlerin geçersizliği sonucunu doğurmayacağı gibi yenilenmesini de gerektirmez.” ifadesi de bu yeniden yargılama kararı üzerindeki şaibeyi artırmaktadır.

    Bu kararın hukuki değerlendirmesi eğer hala kaldıysa- vicdanlı hukukçular tarafından yapılmalı ve halk tüm manipülasyonlara karşı aydınlatılmalıdır. Ancak telafisi mümkün olmayan hasarlar doğurmasından endişe ederek (!) infaz kararını durduran 13. ACM’nin; bu karardan emsal alacak birçok “suçlununda” toplum vicdanında ve yapısında bırakacağı hasarı hesap etmemiş olması düşünülemez.

    Özellikle kararın verildiği günden bu yana bu konuda çıkan haberler tüm kamuoyu gibi bizler tarafından da kaygıyla takip edilmektedir.

    Tüm bu hukuksal meselelerin dışında toplum ile yıllardır adeta alay eden Başşikeci ve ekibi, kararla birlikte meşhur kıvırmalarına bir yenisini daha ekledi. Bu zat, daha birkaç ay önce "Ben Aziz Yıldırım olarak, bu hukuka aykırı karara saygı duymuyorum ve bu siyasi kararı tanımıyorum" sözlerine imza atmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başta “YALI Çocuğu” olmak üzere camia olarak işlerine yarayacak her siyasi ve idari organa “BİZ SİZDENİZ” mesajı verenler, aslında hem yargıyı hem siyaseti kendi çıkarlarına alet ettiklerini sitelerinden yayınladıkları teşekkürlerle gösterdiler.

    Tam da bu noktada sürecin başından itibaren adaletin garantisi olmaları gerekirken, suçluların aklayıcısı rolünü üstlenen istisnasız tüm siyasiler de şapkalarını önüne koyup düşünmelidir.

    Haklının değil, sesi çok çıkanın yanında olarak idealist değil popülist olduğunu gösteren tüm siyasiler, toplum vicdanında ve kamu huzurunda AFFEDİLMEYECEK VE UNUTULMAYACAKTIR!

    Son olarak bırakın kalemlerini, aldıkları nefesi dahi kiralayabilecek kadar acizleşen medya organlarının tutumu da Türk Basınının düştüğü içler acısı hali resmetmektedir. Süreci halk gözünde itibarsızlaştırmak için atmadığı takla kalmayan sözde basın mensupları, yukarıda saydığımız tüm gerçeklere gözlerini kapatmış ve satılık kalemlerini şikeyi aklamak ve süreci sulandırmak üzere oynatmışlardır. Klasörlerce delilin hukuksuz olduğu yalanıyla şikeyi yok sayanların; yabancı bir federasyon başkanının sahte bir şike teklifini kabul etmesini günlerdir “Dünya’da Şike Skandalı” manşetleri ile duyurması, gündemin nasıl tıynetsiz bir medya güruhu tarafından yönlendirildiğinin açık ama acınası bir kanıtı niteliğindedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 Temmuz ŞİKE Skandalını gerçeklikten uzak bir biçimde aklamaya çalışan herkes er ya da geç adalet karşısında cezasını alacak ve Türk Sporu bu sefillerden ilelebet temizlenecektir.

    Bilinmelidir ki “FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR” GALATASARAYLILAR olarak ADALET arayışımız;

    Kimseye YANCI olmadan,
    Kimseden MEDET UMMADAN,
    Kayrılmayı değil, ADALETİ TALEP EDEREK,
    Haksızlığa ve Susan Dilsiz Şeytanlara İSYAN EDEREK,
    GALATASARAY kültürüne yakışır biçimde sonuna dek devam edecektir.

    ultrAslan"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow