hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünal Aysal'dan Prandelli'nin sözleşmesiyle ilgili duyuru

    Ünal Aysaldan Prandellinin sözleşmesiyle ilgili duyuru
    expand

    Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Ünal Aysal, Asbaşkan Abdürrahim Albayrak'ın açıklamalarına yazılı olarak yanıt verdi. Aysal ayrıca Cesare Prandelli'nin sözleşmesinde tazminat davası olmadığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünal Aysal'ın, Abdürrahim Albayrak'a isim vermeden yanıt verdiği yazılı açıklamaları şöyle:

    "Değerli kulübüm Galatasaray'ın başkanlığını yaptığım 3.5 yılda, kulüp içi ve dışı tüm çalışanlar, paydaşlar ve taraftarlarımızla ilişkilerimizde doğruluk, dürüstlükv e akılcılık ilkesiyle hareket ettik. Bu öncelikli değerlerimiz çerçevesinde futbolcular ve teknik direktörle ve bazı sporcularımızla yapılan mukavelelere yönelik yanıltıcı, camiamızın aidiyet duygusuna ve kurumsal itibarına kasıtlı olarak zarar veren bazı spor programları ile bu programlara katılarak kulübümüzün zarar görmesine maalesef katkı sağlayan yöneticinin söylemlerini endişe içerisinde takip ettim.

    Aysal, Prandelli'ye öyle bir sözleşme yapmış ki...

    Hatırlatmak isterim; 2000 yılındaki AIG'ye hisse satışından beri Galatasaray başkan ve yönetimleri, bir servet yönetimi değil, sürekli büyüme ve finansal kriz yönetimi yapmışlardır ve son bir ay içinde kurgulanarak verilmeye çalışılan yanıltıcı ve yıkıcı mesajlar, çok daha zor dönemler yaşadığımız zamanlarda dahi hiçbir dönemde bu denli istismar edilmemiştir. Kulübümüzün, yani ailemizin içerisinde kalması gereken her türlü konu medya üzerinden bu kadar ve ısrarla saptırılmaya çalışılmamıştı. Özellikle son günlerde üzerinde ciddi boyutta bir bilgi kirliliği olduğu izlenimi veren, devralınan ve devredilen mali tablolar ile ilgili olarak çok yakında kamuoyu ayrıca kanıtları ile bilgilendirilecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray-Trabzonspor capsleri

    Bu iddiaların tamamının asılsız olduğunu değerli Galatasaraylılara açıkça ifade etmeliyim. Tüm anlaşmalar ve harcamalar gerek futbolcular gerek teknik adamların sahip oldukları kariyer ve kulübümüzün menfaatleri göz önüne alınarak en ölçülü ve makul düzeyde yapılmıştır.
    Teknik direktör Cesare Prandelli ile yapılan anlaşma iddia edilenin aksine içinde tazminat maddesi yoktur. Prandelli'ye finansal vizyonumuz çerçevesinde ödenebilir bir plan yapılmıştır. Bu ödemeler kamuoyunu yanıltmak için iddia edildiği gibi toplu ve bir seferde yapılacak bir ödeme türü değildir, ay ay ödenmek üzere, zamana yayılmıştır.

    Ayrıca, başarıyı ödüllendirme Galatasaray kulübü yönetiminin prim adı altında uyguladığı başarıya endeksli ve verimliliği arttırma anlayışı içerisinde yer alan bir uygulamadır. Prim sistemi başarının gelmesi için bir motivasyon aracıdır ve başarı geldikçe yapılacak bir ödeme türüdür, yine iddia edildiği gibi mukavelenin sonlanma halinde ise kulübün ödeyeceği ceza tazminat gibi parasal bir yük öngörülmemiştir. Kişilerle yapılan anlaşmalara - gönüllü feragat dışında - bağlı kalmamak bizim kurumsal ve etik değerlerimize aykırıdır. Böyle beklentiler içinde bir yöneticinin televizyon kanallarında yer alması ise itibarımıza zarar veren üzücü ve gayri ciddi bir durumdur. Sorun varsa en saygın yöntem uzlaşmadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anderlecht - Galatasaray maçı saat kaçta hangi kanalda?

    Galatasaray kulübü borsaya açık bir şirkettir. Saygıdeğer, itibarlı ve güçlü bir kulüptür. Kurumsal itibarımızı kamuoyunda temsil eden yöneticilerimizin; etik değerlerimizin kaybına yol açmayan, sosyal ve finansal piyasalarda her türlü kredibilitemize zarar vermeyen, dedikodu ve yıpratma kültürü üzerinden hareket etmeyen ve kişisel hesaplaşmalarını kulübün itibarı üzerinden tutmayan bir yönetim anlayışı içerisinde hareket etmeleri gerekliliğini özenle hatırlatırken, hiçbir karşılık beklemeden bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bir Galatasaraylı olarak gönülden bağlı olduğum kulübümün ve yönetimlerin destekçisi ve yardımcısı olmaya devam edeceğimin bilinmesini isterim."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bütün penaltıları kafasıyla kurtardı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow