hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahkeme şike davası için kararını verdi!

    Mahkeme şike davası için kararını verdi
    expand

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "futbolda şike" davasında Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların "yeniden yargılanma" ve "infazın durdurulması" talebini kabul etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Futbolda şike' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların yaptığı 'yeniden yargılanma' ve 'infazın durudurulması' taleplerini kabul etti.

    Yeniden yargılanacak isimler
    Mahkeme , 6526 sayılı yasayla CMK'da yapılan değişikliklerin CMK3111/e maddesi kapsamında kaldığında değerlendirildiğinden, bu duruma göre Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl hakkındaki yargılamanın yenilenmesi taleplerinin mahkumiyet kararı verilerek Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onanarak kesinleşen suçları yönünden CMK 318/1. maddesi gereği kabule değer olduğuna karar verdi.

    AZİZ YILDIRIM GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

    İnfazları geri bırakıldı
    Mahkeme ileride telafisi imkansız zararlara sebebiyet vermemek açısından Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl'ın CMK 312. maddesi gereğince infazlarının geri bırakılmasına oy çokluğuyla hükmetti.

    'Kumpas' iddiası reddedildi
    Mahkeme bazı sanıkların kendilerine kumpas kurulduğu ve duruşma tutanaklarında sahtecilik yapıldığı iddialarıyla ilgili yaptığı yeniden yargılama talebini ise oy birliğiyle reddetti.

    Fenerbahçe'den açıklama
    Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sözde şike davasında, Başkanımız Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu sanıkların, 'Yeniden Yargılanma' ve 'İnfazın Durdurulması' talebini kabul etti" ifadeleri kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AZİZ YILDIRIM'DAN 'ŞİKE DAVASI' AÇIKLAMASI

    MAHMUT USLU'DAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA: BAŞBAKAN'IN TALİMATIYLA...

    Mahkeme şike davası için kararını verdi

    İşte Bursaspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi

    UEFA Şampiyonlar Ligi eşleşmeleri belli oldu

    Bir Batuhan klasiği!

    Kayseri Erciyesspor UEFA'yı şaşırttı

    Zorlayınca ünlülere benzeyen futbolcular!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow