hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LeBron, Scottie Pippen'ı geçti!

    LeBron, Scottie Pippenı geçti
    expand

    Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Cleveland Cavaliers forması giyen LeBron James, Detroit Pistons'ı 102-93 yendikleri maçta kariyerinin 6 bin 142'nci asistine ulaştı. Başarılı oyuncu, Scottie Pippen'ı geçerek, "NBA tarihinin en fazla asist yapan forveti" oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NBA'e 4 maçla devam edildi. Doğu takımlarının mücadelesinde, Detroit Pistons'ı deplasmanda 102-93 mağlup eden Cleveland Cavaliers, üst üste 3'üncü, toplamda 36'ncı galibiyetine ulaştı.

    Cavaliers'ın all-star uzunu Kevin Love, 14'te 8 üç sayı isabetiyle ürettiği 24 sayı ve 9 ribauntla sahanın en skoreri oldu, Kyrie Irving ise 18 sayı, 5 asistle oynadı. Cavaliers'ın yıldız oyuncusu LeBron James de 19 sayı, 11 asist, 7 ribauntla "double double" yaptı.

    30 yaşındaki James, yaptığı 11 asistle kariyerindeki asist sayısını 6 bin 142'ye çıkardı ve 6 bin 135 asisti bulunan Chicago Bulls'un unutulmaz isimlerinden Scottie Pippen'ı geride bıraktı. Başarılı oyuncu, "NBA tarihinin en fazla asist yapan forveti" unvanını kazandı. James ve Pippen'ı, John Havlicek, Larry Bird ve Kevin Garnett takip ediyor. James, tüm zamanların en fazla asist yapan oyuncuları listesinde ise 27. sıraya yükseldi.

    Pistons'ta Reggie Jackson'ın 22 sayı, 9 asist, 8 ribaunt, Kentavious Caldwell-Pope'un 21 sayı, Andre Drummond'ın 17 sayı, 10 ribaunt ve Greg Monroe'nun 12 sayı, 14 ribauntluk performansı mağlubiyeti engelleyemedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kirilenko CSKA Moskova'ya döndü

    - Westbrook'tan "triple double", Enes Kanter'den 15 sayı

    Yıldız oyuncusu Kevin Durant'in yokluğunda Batı Konferansı'nda play-off potasında kalmaya çalışan Oklahoma City Thunder, Russell Westbrook'un 20 sayı, 11 ribaunt ve 10 asistle "triple double" yaptığı karşılaşmada, ağırladığı Indiana Pacers'ı 105-92 yenerek peş peşe 7. galibiyetini aldı.

    Westbrook böylece sezondaki 3'üncü, kariyerindeki 11'inci "triple double"ına imza attı.

    Serge Ibaka 23 sayı, 10 ribaunt ve takas döneminin son gününde Utah Jazz'dan Thunder'a geçen Türk basketbolcu Enes Kanter, 15 sayı, 5 ribauntla mücadele etti.

    Pacers'ta ise C.J. Miles 21 sayı ve George Hill 13 sayı, 8 asistle takımlarını oyunda tutmaya çalıştı.

    New Orleans 18 sayı geriden geldi

    - NBA lideri Warriors, 44. kez kazandı

    Lig lideri Golden State Warriors, Washington Wizards deplasmanından 114-107 galip ayrıldı. Sezonun 44'üncü karşılaşmasını kazanan Warriors'ın all-star oyun kurucusu Stephen Curry'nin 32 sayı ve 8 asistle galibiyetin mimarı oldu. Klay Thompson 17, Marreese Speights da 16 sayıyla Curry'e destek verdi.

    Wizards'ta John Wall 16 sayı, 11 asistle, Marcin Gortat da 16 sayı, 11 ribauntla "double double" yaptı. Paul Pierce ise 25 sayı kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dallas Mavericks ile Toronto Raptors arasındaki mücadeleyi, 99-92'lik skorla evsahibi Mavericks kazandı. Sezondaki galibiyet sayısını 39'a çıkaran Mavericks'te Monta Ellis 20 sayı, Dirk Nowitzki 18 sayı, 9 ribaunt, yedek oyuncular Devin Harris 14 ve Jose Barea 13 sayıyla oynadı.

    Raptors cephesindeyse DeMar DeRozan 18 sayı, Jonas Valanciunas 10 sayı, 9 ribaunt, oyuna sonradan dahil olan isimler Greivis Vasquez 14 ve Patrick Patterson 12 sayı üretti.

    Cenk Akyol'un hakları Denver'a, Kevin Garnett Minnesota'ya

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow