hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    14 yaşındaki kız çocuğu gaz kapsülüyle ağır yaralandı

    14 yaşındaki kız çocuğu gaz kapsülüyle ağır yaralandı
    expand

    Gazi Mahallesine dün sabaha karşı yapılan polis baskını sonucu biri çocuk 12 kişi gözaltına alındı. Bunu protesto eden gruba yönelik polisin müdahalesinde de 14 yaşındaki D.G. başının arkasından gaz kapsülü ile vuruldu. Kaldırıldığı hastanede ameliyat edilen D.G., hayati tehlikeyi atlattı, sabah saatlerinde kendine geldi. Polis gece hastaneye gelenlere de müdahale etti. D.G.'nin teyzesi de hastanede dövülerek gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazi Mahallesine dün sabaha karşı yapılan polis baskını sonucu biri çocuk 12 kişi gözaltına alındı. Bunun üzerine halk operasyonu protesto etmek için akşam 19:00’da yürüyüş gerçekleştirme kararı aldı.

    Polis yürüyüşe de müdahale etti. Akşam 20:30 civarında 13 yaşındaki kız çocuğu, sol kulağının arkasından gaz kapsülüyle vuruldu. Halkın Hukuk Bürosu’nun görgü tanıklarından edindiği bigiye göre, önce düşüp alnını yere çarpan D.G., şokun etkisiyle bir bina girişine oturup beklemeye başladı, tesadüfen oradan geçen bir kişi D.G.’yi önce Gazi Mahallesinde başka bir hastaneye, burada müdahale edilemeyeceği söylenince de Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü.

    Açıklamaya göre, akşam saat 21:00 civarında hastaneye ulaşan D.G. kusmaya başladı ve bilincini kaybetti. Bir saat kadar acil serviste bekletildikten sonra 22:00 sularında çekilen film sonucu acilen ameliyata alındı.

    Yaralı çocuğun teyzesi de dövülerek gözaltına alındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ameliyat devam ederken, durumu öğrenip hastaneye gidenlerle kalabalığın artmasının ardından polis de hastaneye gitti ve hastaneyi boşaltmak istedi. Açıklamaya göre, polis hastane önünde de biber gazı kullandı. Bu sırada hastanede olan avukat Özgür Yılmaz da darp edildi, aralarında D.G.’nin teyzesinin de olduğu üç kişi dövülerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan Enez Erkuş’un akrep aracında gördüğü şiddet nedeniyle burnu kırıldı.

    Avukat Özgür Yılmaz bianet’e yaptığı açıklamada D.G.’nin gece hastaneye götürüldüğünde bir süre bekletildiğini, bir saat sonra durumun aciliyeti anlaşılınca ameliyata alındığını, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alındığı sırada hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

    D.G. bu sabah itibariyle izlenmesi gereken riskli 24 saatin içerisinde ancak durumu iyi, sabaha karşı bilinci yerine geldi, gözlerini açarak annesiyle konuştu.

    Gece hastaneye ziyaret eden CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu da Twitter hesabından hastane önünde bekleyen kalabalığa polisin müdahale ettiğini ve hastaneyi abluka altına aldığını söyledi. 

    berkin elvan hakkında haberler 

    Davutoğlu, Melih Gökçek ile görüştü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow