hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ali Ağaoğlu'nun ifadesine başvuruldu

    Ali Ağaoğlunun ifadesine başvuruldu
    expand

    İş adamı Ali Ağaoğlu, Zekeriye Öz'ün Dubai tatiliyle ilgili olarak tanık sıfatıyla ifade verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekiliyken görev yeri değişikliklerinin ardından Bolu Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Zekeriya Öz'ün, hakkında çıkan haberlere ilişkin yaptığı suç duyurusu kapsamında, iş adamı Ali Ağaoğlu'nun tanık olarak ifadesine başvuruldu

    Avukatı Adnan Kılıç ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Ali Ağaoğlu, burada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki Basın Suçları Bürosunda görevli bir savcıya, "tanık" sıfatıyla ifade verdi.

    Ağaoğlu'nun, Zekeriya Öz'ün Dubai'de tatil yapmasıyla ilgili bazı gazetelerde çıkan haberler üzerine yaptığı suç duyurusu üzerine tanık sıfatıyla ifade verdiği öğrenildi.

    İstanbul merkezli soruşturma kapsamında ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan Ağaoğlu, o dönem İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olan Zekeriya Öz'ün, Dubai'de tatil yapmasıyla ilgili haberlerin gazetelerde yer alması sonrası, "tatil masraflarının kendi şirketi tarafından karşılandığı" ifadesini kullanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savcı Öz'de yazılı açıklamalarıyla bu haberleri yalanlayarak, söz konusu gazetelerle ilgili suç duyurusunda bulunacağını bildirmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow