hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'a “hakaret” ettiği iddiasıyla öğretmenlikten men edildi

    Erdoğana “hakaret” ettiği iddiasıyla öğretmenlikten men edildi
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, Trabzon’da konvoyuna yumurta attığı ve hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı mahkemece para cezasına çarptırılan 42 yaşındaki 17 yıllık öğretmen öğretmen Seçil Esmanur Erdem'e meslekten ihrac kararı çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, Trabzon’da konvoyuna yumurta attığı ve hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı mahkemece para cezasına çarptırılan 42 yaşındaki öğretmen Seçil Esmanur Erdem hakkında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yüksek Disiplin Kurulu’nca (YDK) sürdürülen soruşturma tamamlandı. 17 yıllık öğretmen Erdem hakkında oy birliği ile meslekten ihrac kararı çıktı.

    Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın 23 Kasım 2013’te Trabzon’a gelişinde konvoya yumurta attığı ve Başbakan’a hakaret ettiği iddiasıyla Trabzon 2’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp 7 bin 80 lira para cezasına çarptırılan beden eğitimi öğretmeni Seçil Esmanur Erdem, MEB Yüksek Disiplin Kurulu tarafından da idari soruşturmaya tabi tutuldu.

    Yüksek Disiplin Kurulu, 30 Eylül 2014 tarihinde verdiği kararla, ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yumurta atarak küfür içeren sözlerle hakaret ettiği’ suçlamasıyla öğretmen Erdem hakkında, ‘Devlet memurluğundan çıkarılma’ cezasını oy birliğiyle onadı.

    Karar, Trabzon Merkez Ortahisar İlçesi Kireçhane Ortaokulu’nda beden eğitimi öğretmenliğine devam eden 17 yıllık öğretmen Seçil Esmanur Erdem’e tebliğ edildi.

    Ne olmuştu?

    23 Kasım 2013’te 2 günlük gezi için Trabzon’a giden Başbakan Erdoğan’ın konvoyu, konaklayacağı otele giderken Cumhuriyet Caddesi’nde koruma araçlarından birinin ön kısmına yumurta isabet etmişti.

    Bunun üzerine bir binanın üçüncü katından hareket halindeki konvoya yumurta attığı iddiasıyla gözaltına alınan öğretmen Seçil Esmanur Erdem Adliye’ye sevk edildikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Erdem hakkında idari soruşturma da başlatıldı, soruşturma sürecinde açığa alındı, ardından da görevine başladı.

    5 Haziran’da Trabzon 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istenen Erdem’e 7 bin 80 lira para cezası verilmiş, hapis cezası ise ertelenmişti.


    EĞİTİM- Sen'den tepki

    EĞİTİM- Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, 23 Kasım 2013 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, konvoya yumurta atıp hakarette bulunduğu iddia edilen beden eğitimi öğretmeni 42 yaşındaki Seçil Esmanur Erdem'in meslekten ihraç edilmesine tepki gösterdi.

    Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nun (YDK), 30 Eylül 2014 tarihli kararında, 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yumurta atarak küfür içeren sözlerle hakaret ettiği' suçlamasıyla öğretmen Seçil Esmanur Erdem hakkında oy birliğiyle 'Devlet memurluğundan çıkarma' cezası verilmesi üzerine açıklama yapan Eğitim- Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, düzenlenen basın toplantısında, kararı hukuksuz bulduklarını bildirdi. YDK'nın verdiği cezayı kabul etmediklerini belirten İkinci, şunları söyledi:

    "Bu ceza yalnızca Seçil öğretmene verilen bir ceza değildir. Bu ceza, 2 milyon kamu emekçisine verilen bir cezadır. Bu ceza ülkemizde demokrasiye, adalete, hukuka inanan insanlara verilen cezadır. Bu ceza vicdan duygusu ile izah edilemeyecek, hakkaniyetten yoksun bir cezadır. Bu cezayı kabul etmiyor ve reddediyoruz."

    "Adaletin tecelli etmesi istiyoruz"

    Seçil öğretmenin devlet memurluğundan çıkarılmasına ilişkin kararı gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını kaydeden İkinci şöyle konuştu:

    "Bilinmelidir ki Seçil öğretmenin davası artık tüm kamu görevlilerinin, eşitlik, adalet ve hukuk arayan herkesin davasıdır. Sendika olarak Seçil öğretmenimize yönelen bu haksızlığın giderilmesi için AİHM dahil olmak üzere tüm hukuki süreçleri işleteceğiz. Ülkemizde hukukun üstünlüğünün, insana saygının, adaletin tecelli etmesi istiyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow