hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gökçek'in şikayet ettiği Twitter kullanıcısı gözaltına alındı.

    Gökçekin şikayet ettiği Twitter kullanıcısı gözaltına alındı.
    expand

    Kur'an-ı Kerim'in üzerine bastığı ve bu fotoğrafı Twitter hesabından paylaştığı iddia edilen kişi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in şikayeti üzerine gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fotoğrafı paylaşan kişi olduğu öğrenilen G.A. (38), Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifade vermeyi kabul etmedi. G.A., savcılık talimatıyla serbest bırakılırken soruşturma evrakı adliyeye gönderildi.

    Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, avukatı aracılığı ile yaptığı müracaatta Twitter üzerinde Kur’an-ı Kerim’e ayak basarken fotoğrafını paylaşan "kedibiti" adlı kullanıcıdan şikayetçi olmuştu. Savcılığı harekete geçiren bu olayın ardından olayla ilgili polis soruşturması başlatılmıştı. Yapılan IP adresi takibi sonucu İstanbul’da oturduğu belirlenen şüpheliyi yakalamak için Asayiş Şube Müdürlüğü, Bilişim Suçları Bürosu tarafından dün gece bir operasyon yapıldı. Adresi tespit edilen ve isminin G.A. olduğu öğrenilen şüpheli, gözaltına alındı.

    Gökçekin şikayet ettiği Twitter kullanıcısı gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen G.A’nın polise şikayetle ilgili ifade vermediği öğrenildi. İfade vermeyen G.A., savcılık talimatıyla serbest bırakılırken soruşturma evrakı adliyeye gönderildi. Şüpheli G.A., hakkında Ankara’da daha öncede sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla birçok dava açıldığı öğrenildi.

    Gökçek, belediye bünyesinde çalışan bilişim uzmanlarının, kendilerine yapılan hakaretlerin yanı sıra dini ve toplumsal değerlere gerçekleştirilen çirkin saldırıların da takipçisi olduklarını ifade etti.

     


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow