hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'den TÜRGEV protestosu

    MHPden TÜRGEV protestosu
    expand

    MHP Fatih İlçe Başkanlığı, Fatih Belediyesi'nin bir alışveriş merkezindeki yüzde 50 hissesini düşük fiyatla TÜRGEV'e sattığı iddiasıyla eylem yaptı. AVM'nin ön cephesine Fenerbahçe bayrağı asan grup nedeniyle çevik kuvvet polisi de AVM içerisinde güvenlik önlemi aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Fatih İlçe Başkanlığı tarafından bugün saat 13.00'te bir alışveriş merkezi önünde eylem düzenlendi. Göstericiler, alışveriş merkezinin Fatih Belediyesi'ne ait yüzde 50 hissesinin TÜRGEV'e düşük fiyata satıldığını iddia etti.

    Fatihli Fenerbahçelilerinin de destek verdiği eylemde katılımcılar, "Fatih'e başkan Metin Başkan", "Hak Hukuk Adalet Milliyetçi Hareket" şeklinde slogan attı. Ellerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Oğlu Bilal Erdoğan'ı eleştiren pankart ve dövizler bulunan grup adına basın açıklaması yapan MHP Fatih Belediye Başkan Adayı Metin Örel 'Fatih'in neresini tutarsak bir yolsuzluk, bir kokuşmuşluk, bir düzensizlik boy gösteriyor. Geçen hafta hem TÜRGEV, hem Vakıfbank ile ilgili olarak bir basın açıklaması yapmıştık. Fatih Belediyesi tarafından TÜRGEV'e yapılan milyonlarca liralık yurt binasını konuşmuştuk. Daha sonra öğrendik ki, HİSTORİA AVM'de belediye bütçesinden bina yapılan TÜRGEV'e peşkeş çekilmiş. Fatih halkının malı olan bu alışveriş merkezi de TÜRGEV vakfına peşkeş çekilmiştir. TÜRGEV vakfı malumunuz Sayın Başbakan'ın akrabaları, çocukları tarafından kurulmuş bir vakıftır. Bu vakfın içerisinde Mustafa Demir de vardır. Mustafa Demir kendisinin üye olduğu, kurucusu olduğu vakfa HİSTORİA'yı peşkeş çekmiştir. 110 milyon lira muhammel bedelle ihaleye çıkartılan bu yer, 85 milyon gibi çok cüzi bir rakama, 7-8 yıllık kira geliriyle kapatılacak rakama vakfa peşkeş çekilmiştir. Fatih'deki bu en büyük alışveriş merkezinin belediyeye düşen kira geliri yaklaşık 1 milyon liradır' şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından bir grup içinde bayrak bulunan bir kutuyla alışveriş merkezine girdi. Sivil polis ve çevik kuvvet polisi de kutuda yasadışı bir bayrak olabileceği ihtimali üzerine eylemcileri takip etti. Eylemciler önde polis arkada alışveriş merkezinde hareketli dakikalar yaşandı. Bu sırada vatandaşlar da şaşkın gözlerle yaşananları izledi. Eylemciler en üst kattan aşağıya doğru sarkıttıkları bayrağın üzerinde beyaz el işareti bulunan Fenerbahçe bayrağı olduğu ortaya çıktı. Bayrak kısa süre sonra toplandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow