hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak'taki olayların ortasında TOMA tamiri

    Şırnaktaki olayların ortasında TOMA tamiri
    expand

    Şırnak’ın Cizre ilçesinde çıkan olaylar esnasında toplumsal olaylara müdahale eden TOMA aracı arızalandı. Olayların göbeğinde arızalanan TOMA aracını polis ekipleri tamir etmeye çalıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün gece esnafları gezen bazı kişilerin bugün için yürüyüş yapılacağını belirtip esnaftan kepenk açmamasını istemeszi üzerine bugün kepenkler açılmadı. DBP İlçe Başkanlığı'nın önünde yapılacağı söylenen yürüyüş programı olmadığı ortaya çıkarken göstericiler ile polis, ilçenin bir çok noktasında çatıştı. Göstericiler, İdil yolu üzerinde bulunan Gençlik Merkezi'ni ateşe verdi.

    Olaylar sirasinda TOMA arizalandi

    Cizre ilçesinde dün gece esnafları dolaşan bazı kişilerin bugün için DBP ilçe binası önünde bir yürüyüş yapılacağını ve bu nedenle kepenklerin kapatılması yönündeki çağrıları üzerine bugün ilçede esnaf kepenk açmadı. Sadece fırın ve eczanelerin açık olduğu ilçede yürüyüş için DBP ilçe binasının önünü gidenler böyle bir yürüyüş programının olmadığını öğrendi. Bu arada ilçede bir çok noktada yollara barikat kurup bazı mahallelerde hendek kazan göstericiler ile polisler arasında çatışmalar çıktı.

    Olaylara müdahale eden Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne ait Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) olaylar esnasında henüz belirlenemeyen bir nedenle arızalandı. Olayların göbeğinde arızalanan TOMA aracı uzun bir müddet polis ekipleri tarafından tamir edilmeye çalışıldı. Tamir edilme esnasında arızalanan TOMA çevresinde polis zırhlı araçları güvenlik önlemleri alarak eylemcileri yaklaştırmadı.

    Göstericiler İdil yolu üzerinde bulunan Gençlik merkezini de molotof kokteyli atarak ataşe verdi. Yangın İtfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İlçenin bir çok noktasında polis ile göstericilerin kovalamacaları devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow