hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Tahşiyeciler operasyonu"nu başlatan mektubun sırrı

    Tahşiyeciler operasyonunu başlatan mektubun sırrı
    expand

    14 Aralık soruşturması ve gözaltılarının "gerekçesi" olarak gösterilen 2010 yılındaki operasyonu başlatan imzasız ve isimsiz ihbar mektubunun kayıp olduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "14 aralık soruşturması" kapsamında  2010 yılındaki "Tahşiyeciler" operasyonları, soruşturması ve yargılama süreci büyüteç altına alındı. Edinilen bilgiye göre bu incelemede polis şaşırtıcı bir  bulguya ulaştı; "Tahşiyeciler soruşturması" nı başlatan  imzasız, isimsiz ve tarihsiz ihbar mektubunun ortada olmadığını belirledi.

    Mektup arşivde yok

    2010 yılındaki operasyon ve soruşturma sürecine dair Emniyet ve Adliyede oluşturulan arşiv kayıtlarında yapılan incelemelerde söz konusu mektuba rastlanamadığı, mektubun "yok" olduğu bildirildi.

    "O mektup" taki iddialar Doğan'a sorulmuş

    Bugün bulunamayan mektubun varlığının 2010 yılında gözaltına alınan Mehmet Doğan'a yöneltilen sorulardan tespit edildiği öğrenildi. Doğan'a emniyetteki sorgusunda şimdi kayıp olduğunu belirtilen "ihbar mektubu" nda geçen iddialarla  ilgili sorular sorulduğu tespit edildi.

    Gözaltındaki emniyet müdürlerine sorulacak

    11 Nisan 2009 günü emniyete geldiği belirlenen, ancak bugün hiçbir arşiv dosyasında bulunamadığı belirtilen ihbar mektubuyla ilgili durumun tutanak altına alınarak savcılığa bildirildiği öğrenildi.

    14 aralık soruşturması kapsamında gözaltında bulunan dönemin emniyet müdürleri Tufan Ergüder ve Mutlu Ekizoğlu'na yöneltilen sorular arasında bu mektubun akibetiyle ilgili olanların da olduğu belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow