hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terör operasyonları genişleyerek büyüyor

    Terör operasyonları genişleyerek büyüyor
    expand

    Türkiye’nin birçok ilinde dün başlatılan operasyon bugün de devam etti. Bugün de İstanbul ile birlikte 20'yi aşkın ilde PKK, IŞİD ve DHKP/C'ye yönelik operasyonlar yapıldı. Şafak baskınlarında, yaklaşık 390 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si sorgularının ardından serbest bırakıldı. 2'si tutuklandı ve halen gözaltında tutulanlardan bir kadın şüphelinin, Türkiye genelinde "canlı bomba" olduğu iddiasıyla arananlar listesinde olduğu ortaya çıktı. Şanlıurfa'da da PKK'nın gençlik yapılanmasından sorumlu olduğu ileri sürülen kişi yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PKK ve MLKP'nin gençlik yapılanmaları, IŞİD ve DHKP/C üyesi olduğu ileri sürülen pek çok kişinin evlerine polis 20 ilde şafak baskınları düzenledi. Konya'da gözaltına alınan kadın bir şüphelinin, IŞİD'in Türkiye'deki "canlı bombası" olarak aranan 3 kadından biri olduğu iddia edildi.

    İstanbul'a gelmeden önce Ankara'da havalimanında açıklamalar yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, operasyonlara değindi ve gözaltına alınanların sayısının 390 olduğunu açıkladı. Davutoğlu, "DHKP/C'nin Kandil'de PKK ile ne yaptığını biliyoruz. Üç örgütün karargahı, depoladıkları silahlar yok edilene kadar operasyonlar sürecek" dedi.

    Ankara

    Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde önceden belirlenen birçok adrese baskın yaptı. Adreslerde arama yapılırken, çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Emniyete getirilen zanlılar, daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Gazi Mustafa Kemal Hastanesi’ne, ardından tekrar emniyete götürüldü. Operasyonun içeriği ile ilgili bilgi verilmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkent’te dün de terör kapsamında operasyon yapılmış, 14 zanlı gözaltına alınmıştı.

    İstanbul

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu'nda hava destekli operasyon düzenledi. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyon, Hacı Ahmet Mahallesi Kurtoğlu Caddesi ile Hacı Ahmet Karakolu, Eburıza Dergahı, Pir Hüsamettin sokaklarında yapılıyor.

    Özel harekat polisleri eşliğinde önceden belirlenmiş adreslere eş zamanlı baskınlar yapan Terörle Mücadele polisleri aramaları sürdürüyor.

    Beyoğlu'ndaki birçok adreste devam eden operasyon için çevik kuvvet polisleri sokak başlarında çevre güvenliği aldı. Özel harekat polislerinin desteğiyle baskın yapılan adreslerde birçok kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.

    Konya merkezli 3 ilde IŞİD'e operasyon

    Konya merkezli Ankara ve Manisa'da eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Konya başta olmak üzere Ankara ve Eskişehir'den gelen Özel Harekat ekipleri eşliğinde 300 polisin katılımıyla önce belirlenen 30 adrese baskın düzenlendi. Baskında 1'i Manisa'da olmak, üzere 1'i kadın 16 kişi gözaltına alındı.

    Canlı bomba olduğu iddia edildi

    Konya'da gözaltına alınanlar arasında bulunan F.K.'nın, IŞİD'in Türkiye'deki canlı bombacısı olarak aranan 3 kadından biri olduğu iddia edildi. F.K.'nin 2 kardeşinin Suriye'deki çatışmalarda öldüğü belirtildi. Teknik takibe takılan F.K.'nin, kardeşinin intikamını almak için canlı bomba olarak eylem yapacağı yönünde telefon görüşmesi yaptığı iddia edildi. F.K.'nın bugünkü baskında evinde yapılan aramada örgüte ait doküman bulunmadığı belirtildi. Suruç'ta 32 kişinin öldüğü saldırının hemen ardından saldırıyı kadın bir canlı bombanın gerçekleştirdiği ileri sürüldüğünde, F.K.'nın ilk akla gelen kişi olduğu ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ebu Hanzala çok sık gidip geliyordu

    Şüphelilerin, IŞİD'e militan ve lojistik destek sağladığı, dün İstanbul'da gözaltına alınan "Ebu Hanzala" kod adını kullanan Halis Bayancuk'un da Konya'ya sık sık gelip, örgüte ait mescit ve medreselerde dini sohbetler yapıp, örgüte militan kazandırıldığı iddia edildi.

    Grubun lideri El Kaide'den tutuklu

    IŞİD'in Konya'daki faaliyetlerini sürdüren gruba yönelik yapılan operasyonda şüphelilerin Suriye ve Irak'ta savaşmak için militan kazandırdıkları ve örgüte lojistik destek sağladıkları öne sürüldü. Grubun mensuplarının sık sık Suriye ve Irak'a gittikleri, bazılarının da oradaki çatışmalarda öldüğü belirtildi. Grubun liderliğini M.G.'nin yaptığı ve geçen ay Ankara'da El Kaide bağlantısı nedeniyle tutuklandığı öğrenildi. Grubu cezaevinden yönettiği belirtilen M.G.'nin Konya'da bir kitabevinin sahibi olduğu ve burada örgüte militan kazandırmaya yönelik çalışmalar yürüttüğü ileri sürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

    Antalya

    Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, MLKP'nın alt yapılanması Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü (TKKKÖ) üyesi kişilere ait olduğu öne sürülen bazı adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişi sayısının artabileceği belirtildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. 

    Aynı örgüte yönelik, geçen ay Muratpaşa ilçesinde bir adrese operasyon düzenlenmiş, teröristlerin bulunmadığı evde 20'nin üzerinde fitil ateşlemeli parça tesirli bomba, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kocaeli

    Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabahın erken saatlerinde operasyon gerçekleştirdi. Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri belirlenen adreslere baskın yaptı. Düzenlenen operasyonda IŞİD’in şehir yapılanmasına katıldıkları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki sorguları devam ediyor.

    Terör operasyonları genişleyerek büyüyor

    Adıyaman'da PKK'ya operasyon: 15 gözaltı

    Adıyaman'da PKK'ya yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki birçok adrese çok sayıda polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

    Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

    İzmir'de PKK'nın gençlik yapılanmasına operasyon

    İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik, sabaha karşı Asarlık Mahallesi'nde bazı adreslere operasyon düzenledi.

    Özel Harekat Şubesi polislerinin de destek verdiği operasyonda, şüpheli olarak belirlenen kişilerin evlerinde arama yapıldı. Aramalarda, suç delili olarak değerlendirilen doküman ve malzemelere el konuldu. Operasyonda gözaltına alınan zanlı sayısı hakkında açıklama yapılmadı.

    Tunceli

    Türkiye’nin birçok ilinde dün başlatılan operasyon Tunceli’ye de sıçradı. Operasyon kapsamında PKK’nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi olduğu ileri sürülen çok sayıda kişinin evine sabahın erken saatlerinde polis tarafından baskın düzenlendi.

    Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ile özel harekat polislerinin katıldığı eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Baskınlarda bazı dokümanlara da el kondu. Devam eden operasyonlarda gözaltına alınanlar Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

    Adana

    Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ve Özel Harekat Timleri, sabaha karşı başlayan helikopter destekli operasyonda, başta Gülbahçesi, Dumlupınar ve Dağlıoğlu olmak üzere kentin değişik mahallelerinde çok sayıda eve eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda YDG/H ve DAEŞ mensubu olduğu ileri sürülen 54 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

    Erzincan

    Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün saat 05.00 sıralarında önceden tespit edilen kişilerin evlerine ve bulundukları yerlere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda farklı gruplardan 8 kişi gözaltına alındı. Emniyete götürülen 8 kişinin sorgusu sürüyor.

    Şanlıurfa

    Şanlıurfa'da  PKK'ya yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK'ya yönelik kent merkezi, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerinde 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, terör örgütünün gençlik yapılanmasıyla ilişkili oldukları öne sürülen 20 kişi gözaltına alındı.

    Gençlik yapılanması sorumlusu olduğu iddia edilen kişi de yakalandı

    PKK'nın Güneydoğu Anadolu Bölgesi gençlik yapılanması sorumlusu olduğu ileri sürülen Ferit Y. de kent dışına çıkmak üzereyken Şanlıurfa'da otobüs terminalinde gözaltına alındı. Ferit Y'nin üzerinde örgütsel doküman ve bir miktar para ele geçirildiği iddia edildi.

    Dün de Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde sokak eylemleri yaptıkları, kalabalık kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları iddiasıyla 35 kişi gözaltına alınmıştı. PKK'ya yönelik kent genelinde 2 gündür düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı da 56'ya ulaştı.

    Van'da operasyon

    Van'da PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketine (YDG/H) yönelik operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik olarak, önceden belirlenen 3 0adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.Ekipler, 16 şüpheliyi gözaltına  aldı. Aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız pompalı tüfek, 1 kurusıkı tabanca, çok sayıda havai fişek ve örgütsel doküman ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

    Bursa'da  operasyon

    Bursa'da, terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı sonrası Bursa'da düzenlenen gösterilerde polise taş atıp yol kapatan, eylemcileri kışkırtan ve yaşı küçük çocukları protestolara katılmaya teşvik eden şüphelilerle ilgili çalışma yaptı.

    Merkez Yıldırım ilçesinde Asayiş ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, PKK ve YDG/H üyesi olduğu iddia edilen 7 kişi yakalandı. Zanlılar daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Operasyon kapsamında dün de 9 kişi gözaltına alınmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow