hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    13 bin hakim ve savcı 12 Ekim'de sandık başına gidecek

    13 bin hakim ve savcı 12 Ekimde sandık başına gidecek
    expand

    Yüksek Seçim Kurulu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimine ilişkin çalışmalarını tamamladı. Seçim takviminin pazartesi ya da en geç salı günü açıklanması bekleniyor. 12 Ekim'de yapılması beklenen seçim için YARSAV Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde adaylarını tanıtacak. Hükümeti desteklediği bilinen yargıda birlik platformunun da hafta içinde adaylarını açıklayacağı belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yüksek Seçim Kurulu, HSYK seçimine ilişkin takvim çalışmasını tamamladı. Takvim en geç 26 Ağustos'a kadar açıklanacak. Seçim için belirlenen tarih ise 12 Ekim.

    12 Ekim de 13 bin hakim ve savcı, ilk derece mahkemelerinde görev yapan hakim ve savcılar arasından seçilecek 10 hsyk üyesini belirlemek için sandık başına gidecek.

    22 kişilik kurulda Adalet Bakanı ve müsteşarı kurulun doğal üyesi. Diğer 20 üyenin dördü cumhurbaşkanı tarafından hukukçu öğretim üyeleri ve avukatlar arasından doğrudan atanacak. Yargıtay Genel Kurulu tarafından 3, Danıştay Genel Kurulu tarafından 2 üye seçilecek. Bir üye de Adalet Akademisi Genel Kurulu'ndan gelecek.

    Adli ve idari yargı hakim ve savcıları arasından ise yedisi adli 3'ü idari yargıdan olmak üzere 10 üye seçilecek.

    Adli ve idari yargıdaki HSYK adaylarını açıklayan YARSAV, seçim startını Ağrı Doğubeyazıt'tan veriyor. Düzenlenecek toplantıda YARSAV'ın adaylarını tanıtılacak.

    Yapılan açıklamaya göre, Doğubeyazıt'ın seçilmesinin nedeni, 7 Şubat 2012'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Doğubeyazıt Savcısı Hakan Kılıç'ın şahsında, tüm yargı şehitlerinin toplumun ortak hafızasında yer almasını sağlamak.

    Hükümetin desteklediği bilinen Yargıda Birlik Platformu'nun da bu hafta içinde çalışmalarını tamamlayarak adaylarını açıklaması bekleniyor.

    12 Ekim'de yapılacak seçimlerde, mevcut HSYK'nın beş üyesi, İbrahim Okur, Nesibe Özer, Ahmet Berberoğlu, Teoman Gökçe ve Ahmet Kaya'nın da tekrar aday olmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow