hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    13 yaşındaki cihatçı: Allah'ın düşmanlarıyla savaşacağım

    13 yaşındaki cihatçı: Allahın düşmanlarıyla savaşacağım
    expand

    IŞİD'e ya da kendi kullandıkları isimle İslam Devleti'ne katılmak isteyen 13 yaşındaki Suriyeli cihatçı Hatay'dan bir kaç gün içinde yola çıkarak örgüte katılacağını söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BBC Türkçe'den Rengin Arslan'ın Hatay'da gerçekleştirdiği özel ropörtaj IŞİD'in propagandalarının bazı kesimler üzerinde ne kadar etkili olduğunu gözler önüne seriyor.

    Adının Ebu Hattab olarak yazılmasını isteyen çocuk, birkaç gün içinde Rakka'ya giderek "Allah'ın düşmanlarıyla savaşacağını, IŞİD'in tüm ülkelere yayılarak şeriat ve hilafeti dünyaya yaymak istediğini söylüyor. Daha önce de başka bir cihatçı gruba katıldığını anlatan 13 yaşındaki çocuk IŞİD'e katıldığında bir krz daha eğitim alacağını söylüyor. Örgüt militanlarıyla sosyal medya üzerinden konuştuğunu daha sonra da yüzyüze görüştüğünü belirten Ebu Hattab neden IŞİD'e katılmak istediği sorusuna ie şöyle cevap veriyor: "Çünkü şeriatı uyguluyorlar. Çünkü Nusayrileri, kafirleri ve mürtedleri [Müslümanlıktan çıkanlar] öldürüyorlar. Allah'ın düşmanlarını öldürüyorlar."

    "ÖLÜRSE ÇOK MUTLU OLURUM"

    Küçük çocuğun annesi ise oğlunun IŞİD'e katılması konusunda ona destek çıkıyor. "Onun cihatçı olmasını istiyorum. Sekiz ay önce onu Şam İslam isimli bir örgütte eğitim alması için gönderdim. Orada askeri ve şeriat eğitimi aldı. Yalnızca IŞİD Suriye için çalışıyor ve başka seçeneğimiz yok" diye konuşan 53 yaşındaki kadın oğlunun Suriye'de ölmesi ihtimali sorulduğunda "Çok mutlu olurum" şeklinde cevap veriyor. Oğlu için hayali ise Suriye'de bir "Emir" olması...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD: Tek örgüt 10 farklı isim

    ÖSO'nun ev yapılı silahları

    YPG'nin ev yapımı tankları

     O "Komünist" ilçede yaşamak için 20 sebep!

    Rizeli, gençleri buluşturmak için bunu yaptı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow