hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    23 YPG'linin cenazesi için sınırda bekleyiş

    23 YPGlinin cenazesi için sınırda bekleyiş
    expand

    Suriye’nin Kobani kentinde İŞID ile girdikleri çatışmada ölen 23 YPG’linin cenazesini almak isteyen yakınları sınır hattındaki Suruç'ta bekleyişlerini sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'ye giden 23 kişi, Kobani'de İŞID ile girilen çatışmada yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerin cenazelerinin Türkiye'ye geçişine ise henüz izin verilmedi. Cenazeleri almak için Kobani sınırında bekleyişini sürdüren YPG'lilerin yakınlarına HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan ve Ziya Çalışkan da destek veriyor.

    YPG'lilerin cenazeleri için Kamu Güvenliği Müsteşarı devreye girmiş

    Habur’da otopsileri yapılan 13 YPG’linin cenazeleri ailelerine teslim edildi

    Habur'da YPG'li cenaze gerginliği

    10 gündür sınır hattındaki Mahser Mahallesi'nde nöbet tutan ailelere destek veren HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, cenazelerin engellemeler çıkarılarak ailelerine verilmediğini iddia ederek, "Bizler de ailelerle birlikte sınırda nöbet tutuyoruz ve cenazelerin verilmesi için de gerek yereldeki yetkililerle, gerekse hükümet nezdinde çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Şu ana kadar yaptığımız girişimler neticesinde cenazelerin ailelere verilmesine dair olumlu bir cevap verilmedi. Bu uygulama kesinlikle doğru bir uygulama değildir ve biz karşısındayız. Bu uygulama Türkiye’nin ne genel yasalarına ne de uluslararası hukuka uyan bir uygulamadır. Cenazeler üzerinden siyaset yapmak, cenazeleri şantaj olarak kullanmak gayri ahlaki insanlık dışı bir uygulamadır" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD ile girilen çatışmada yaşamını yitiren YPG’li Salih Aygün’ün akrabası İslim Aygün de cenazelerin bir an önce kendilerine teslim edilmesini isteyerek, "Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum bir an önce kapı açılsın da cenazelerimizi alalım. 8 gündür burada bekliyorum" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow