hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 yaşındaki Atipik otizmli Poyraz Ali için imza kampanyası

    3 yaşındaki Atipik otizmli Poyraz Ali için imza kampanyası
    expand

    Yaklaşık 10 ay önce atipik otizm teşhisi koyulan ve Sağlık Bakanlığı tarafından %40 engelli raporu verilen 3 yaşındaki Poyraz Ali, tutuklu annesi Zeynep Bakır ile birlikte Bakırköy Kadın Cezaevi'nde kalıyor. Zeynep Bakır oğlu Poyraz Ali'nin ihtiyacı olan bakımı alabilmesi için kendisi ve kendisiyle aynı durumda olan bütün anneler adına denetimli serbestlik istiyor. Bu amaçla Change.org web sitesinde de bir kampanya başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaklaşık 10 ay önce atipik otizm teşhisi koyulan ve Sağlık Bakanlığı tarafından %40 engelli raporu verilen 3 yaşındaki Poyraz Ali, annesi Zeynep Bakır ile birlikte Bakırköy Kadın Cezaevi'nde kalıyor. 

    Tutuklu anne Zeynep Bakır kendisi ve kendisiyle aynı durumda olan bütün anneler için denetimli serbestlik istiyor. Bu amaçla web sitesi change.org üzerinde bir imza kampanyası başlatıldı. 

    Kampanyada şöyle deniliyor: 

    "Poyraz Ali'nin özel durumu, annenin çocuk ile birlikte varlığını, özel eğitim imkanlarına ulaşmasını ve eğitimlere düzenli olarak katılmasını şart koşmaktadır.

    Eğer hapishanede kalmaya devam ederlerse Poyraz Ali'nin okul öncesi tüm yılları hapishanede geçmiş olacak ve yeşertilebilir bir yaşam parçası, bir nefes cezaevi ve tecrit koşulları sebebiyle solup gidecek, yapabilecek olduklarını yapamayacak hale mahkum edilmiş olacak.

    Poyraz Ali gibi otizmli ya da engelli çocukları ile birlikte cezaevinde kalan, çocukları için özel eğitim ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan kadın tutuklular için denetimli serbestlik talep ediyorum" 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kampanyanın detayları şurada yer alıyor.

    Türkiye'de otizmli olmak

    Otizmli hastaların yaşadığı sıkıntıları biliyor musunuz?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow