hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    32 asker tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi

    32 asker tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi
    expand

    Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 34 muvazzaf askerden 32'si, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait TIR' ların durdurulmasıyla ilgili olarak gözaltına alınan ve aralarında bir binbaşının da bulunduğu 34 muvazzaf askerden 32'si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 Nisan Pazar günü aralarında biri binbaşının da bulunduğu 34 muvazzaf asker hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarmıştı. Adana ve Hatay'ın da aralarında bulunduğu 8 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve kendileri de teslim olan askerler İstanbul'a getirildi.

    "Fethullahçı Terör Örgütü" iddianamesi kabul edildi

    Savcılık sorguları 3 gün sürdü

    Dolmabahçe'de Boğaz Batısı Askeri İnzibat Bölge Komutanlığı Beşiktaş Kışlası'nda tutulan 34 şüpheli askerin 3 gün süren savcılık sorguları dün akşam tamamlandı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan, 32 muvazzaf askeri "Terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. 2 asker ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

    32 asker gruplar şeklinde adliyeye sevk edilecek

    Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 32 şüpheli askerin ifadesi  İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınacak. Askerlerin avukatı Hasan Tok, “Müvekkillerinin hala komutanlıkta olduğunu söyledi...Askerler gruplar şeklinde adliyeye sevk edilecek. Önce Hatay, sonra Ankara ve Adana'da gözaltına alınan askerler hakim karşısına çıkacak" dedi.

    Selam Tevhid soruşturmasını yürüten kamu görevlilerine yönelik soruşturma

    34 askere yakalama ve gözaltı kararı, takipsizlik kararıyla ortadan kalkan "Selam Tevhid Soruşturması" nı yürüten kamu görevlilerine yönelik soruşturma kapsamında verilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow