hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    8 askerin evlerine ateş düştü

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Siirt'te, PKK'lılarca düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen 8 askerin aileleri yasa boğuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yol kenarına tuzaklanmış bombanın patlaması sonucu şehit olan askerlerden 37 yaşındaki jandarma uzman çavuş Hakan Aktürk Burdurluydu. Acı haberi Siirt'ten telefonla arayan şehidin eşi verdi. Anne Aysel Aktürk gözyaşlarına boğuldu. Şehit uzman çavuş ardından bir eş ve 15 ile 9 yaşlarında iki çocuk bıraktı.

    Siirt'te askeri araca bombalı tuzak: 8 asker şehit oldu

    Şehit uzman çavuş 38 yaşındaki Ferdi Gerekli'nin Adana'nın Ceyhan ilçesindeki baba ocağına da ateş düştü. Hatay'daki akrabalarının yanında olan şehidin anne ve babasıyla Ceyhan'daki kardeşlerine acı haberi askeri yetkililer verdi. Aile gözyaşlarına boğuldu. Şehit uzman çavuş Ferdi Gerekli evli ve 1 çocuk babasıydı.

    Evli ve bir çocuk babası uzman çavuş Barış Akın ise Ankaralıydı. Şehidin Nallıhan ilçesindeki ailesine kara haberi askeri yetkililer verdi.
    Evden şehidin anne babasının feryatları yükseldi. İlçede cadde ve sokaklar, Türk bayraklarıyla donatıldı.

    Şehit 8 askerden jandarma er Bahadır Aydın'ın Bursa'daki babaocağı da yasa büründü. Aileye acı haber, sağlık görevlileri eşliğinde askerleri yetkililer tarafından verildi. Vatani görevini kısa dönem asker olarak yapan 26 yaşındaki şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    23 yaşındaki jandarma er Emre Kaan Arlı ise Kocaeliliydi. Oğullarının şehit düştüğünü haber alan aile yıkıldı. Şaban ve Emine Arlı'nın tek erkek evlatları olan Emre Kaan Arlı'nın 8 ay önce Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu'ndaki eğitimini yarıda bırakarak askere gittiği öğrenildi.

    Şehit ateşi istanbul'a da düştü. Şehit olan 8 askerden biri olan 6 aylık er 20 yaşındaki Ömer Erüstün'ün babası Ali Erüstün, Güngören'deki babaevi bayraklarla donatıldı. Şehidin babası oğluyla en son dün telefonda konuştuklarını anlattı. Şehit olan er Ömer Erüstün'ün Kahramanmaraş'ta dede evine de kara haber ulaştı. Şehidin tansiyon hastası dedesi ile babaannese sağlık ekipleri sakinleştirici ilaç verdi.

    Jandarma erler Mehmet Halil Barkın'ın Şırnak'ın Silopi ilçesinde ailesi ile Recep Beycur'un Erzurum'daki ailesi de şehit haberleriyle yasa boğuldu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow