hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    8 ilde ''paralel yapı operasyonu'' başladı

    8 ilde paralel yapı operasyonu başladı
    expand

    Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Kocaeli ile birlikte 8 ilde ''Paralel yapı operasyonu'' başlattı. Şu ana kadar aralarında müdür, amirlerin de bulunduğu 17 polisin gözaltına alındığı ve operasyonun sürdüğü belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha önce de birçok polisin gözaltına alındığı ''Paralel yapı'' iddialarıyla ilgili olarak Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün yanı sıra İstanbul, Diyarbakır, Edirne, Sivas, Bitlis, Gümüşhane ve Ardahan'ı da kapsayan operasyon başlatıldı. Bu sabaha karşı eş zamanlı başlatılan operasyonu doğrulayan Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, aralarında müdür, amir ve polislerin de bulunduğu 17 kişinin gözaltına alındığını, operasyonun devam ettiğini söyledi.

    Gözaltına alınanlar arasında Kocaeli'de de Şube Müdürü olarak görev yapan, bir süre önce 1'inci sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi eden Ali Öztürk'ün de bulunduğu belirtildi. Şu ana kadar gözaltına alınanların sayısının 20'yi aştığı belirlendi. Bu arada gözaltına alındıkları yönünde haberler çıkan Kocaeli'nin eski Emniyet Müdürleri Hulusi Çelik ve Yusuf Çalkavur'un soruşturma kapsamında oldukları ancak, gözaltına alınmadıkları bildirildi. 

    Ankara'da "paralel yapı" operasyonu 

    22 Temmuz operasyonunda 5 tahliye daha

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow