hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    8 Ocak'ta İstanbul'da okullar tatil mi?

    8 Ocakta İstanbulda okullar tatil mi
    expand

    İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Don ve buzlanma ihtimali ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar sebebiyle 8 Ocak Perşembe günü eğitime-öğretime bir gün ara verilmiştir" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Valilikten daha önce yapılan açıklamada, meteorolojik verilere göre perşembe günü itibariyle İstanbul'da kar yağışının etkisini yitirmesi beklendiğinden 8 Ocak'ta tüm eğitim kurumlarında öğretime devam edileceği belirtildi.

    Açıklamada, öğrenci servisleri başta olmak üzere sürücülerin kış şartlarına ve trafik kurallarına uygun hareket etmelerinin önem arz ettiği vurgulandı.

    Kar yağışı devam edecek mi? İBB uyardı

    Perşembe günü de tatil

    İstanbul Valisi Vasip Şahin, saat 22.20 sıralarında Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise don ve buzlanma ihtimali ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar sebebiyle 8 Ocak Perşembe günü eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. 

    Valilik açıklama yaptı

    İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, bu gece ve yarın beklenen hava sıcaklığının -4 derece civarında olması, mevcut kar yağışının tahmin edildiği gibi yoğunluğu azalsa bile bırakacağı kütlenin kuvvetli don ve buzlanma nedeniyle ulaşımda zorluk ve tehlikeye yol açacağının anlaşıldığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada "Bu nedenle Valiliğimizce öğrencilerin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları bakımından anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde eğitim ve öğretime 8 Ocak 2015 Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür" denildi.

    Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin idari izinli sayılacağı vurgulandı.

    İstanbul'un iki yakasında da elektrik kesintisi

    Sarıyıldız: "Polisleri sokaklara sokmayacağız"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow