hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Abdülkadir Selvi: "IŞİD için çok ama çok önemli olan birkaç isim takasta kullanıldı"

    Abdülkadir Selvi: IŞİD için çok ama çok önemli olan birkaç isim takasta kullanıldı
    expand

    Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, rehin alınan 49 Musul Başkonsolosluğu personelinin kurtarılması için IŞİD için çok önemli bazı isimlerin takasta kullanıldığını yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerika’ya giderken kendisine sorulan, “Türk rehinelerin kurtarılması için takas yapıldı mı?” sorusuna “Velev ki olsa dahi böyle bir takas olmuş olsa bile ben şuna bakarım: Benim 49 vatandaşımızın karşılığı hiçbir şeyle değişmez, hamdolsun ailelerine kavuştu diye düşünürüm” diye cevap vermişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni Şafak gazetesi yazarı ve Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi, bu sözlerin detayını köşesine taşıdı.

    Konuyu araştırdığını söyleyen Selvi, "49 kişinin karşılığında “IŞİD için çok ama çok önemli olan birkaç isim takasta kullanılmış” diye yazdı.

    Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

    “Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD 'ye giderken, rehinelerin kurtarılması için takas yapılıp yapılmadığı yönündeki soruya, 'Velev ki takas oldu' şeklinde verdiği karşılık, bu konuda merakları kamçıladı. Bu durum Erdoğan'ın, başörtüsü konusundaki, 'Velev ki' demesine benzemiyor ama biraz işin perde arkasını araştırdım, mutfakta bir şeyler olmuş. IŞİD için çok ama çok önemli olan birkaç isim takasta kullanılmış. Bu MİT'in çok önemli bir operasyonel başarısı. Her türlü imkan devreye sokulmadan, böylesine muazzam bir başarı elde edilebilir miydi?”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD'den bireysel cihat çağrısı: "Tüm kafirleri öldürün"

    İslami Cephe Örgütü'nün olduğu iddia edilen hastane boşaltıldı

    MİT Yasası kullanıldı

    Selvi'nin de açıkladığı takas olayında, 17 Nisan 2014'te kabul edilen ve kamuoyunda MİT yasası olarak bilinen kanun yatıyor.

    MİT Kanunu'nun 6. maddesinde şu yazıyor: "Türk vatandaşları hariç olmak üzere, tutuklu veya hükümlü bulunanlar, millî güvenliğin veya ülke menfaatlerinin gerektirdiği hâllerde Dışişleri Bakanı'nın talebi üzerine, Adalet Bakanı'nın teklifi ve Başbakanın onayı ile başka bir ülkeye iade edilebilir veya başka bir ülkede tutuklu ve hükümlü bulunanlar ile takas edilebilir."

    Çatalhöyük'te 9 bin yıl önce eşit bir yaşam vardı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow