hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Acilde kaybolan kadın 39 gündür bulunamadı

    Acilde kaybolan kadın 39 gündür bulunamadı
    expand

    İzmir'de, evinde kriz geçirdikten sonra, yasak olduğu için refakatçi alınmadan 112 ambulansıyla götürüldüğü Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisinden kaybolan Ayşe Bilir'den, ailesinin çabalarına rağmen 39 gündür haber alınamadı. Biler'i bulmak için, polis de ikinci kez GSM operatörleri üzerinden, abonelerine ulaşıp yardım istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    14 Kasım cuma günü, saat 13.30 sıralarında, Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki evlerinde eşiyle oturan, bir süredir psikolojik tedavi gören 70 yaşındaki Ayşe Bilir kriz geçirdi. Remzi Bilir'in yardım istediği 112 acil yardım ekibi, eve gelip Ayşe Bilir'i, sakinleştirmeye çalıştı. Ancak sakinleşmeyen Bilir'e iğne vuruldu. Ardından ayakları da bağlanıp ambulansa alındı. Remzi Bilir de eşinin durumunu sağlık görevlilerine anlatıp ambulansa binmek istedi. Ancak kendisine refakatçi alınmasının yasak olduğu söylenip, Bilir'in binmesine izin verilmedi. Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisine götürülen Ayşe Bilir'e, görevliler de ateş ve tansiyon gibi rutin kontrollerini yaptı. Ancak güvenlik kamerası kayıtlarına göre, saat 14.52'de içeri alınan Ayşe Bilir, 15.04'te, 12 dakika kaldığı acil serviste onlarca görevlinin gözleri önünde yalın ayak kayboldu. 

    Dedektif gibi iz sürüldü

    Hemen arkasından hastaneye gelen Remzi Bilir ile yakınları, acil servise girip eşini sorduğu anda, kaybolduğu da ortaya çıktı. İlk olarak hastanen çevresinde arama yapan yakınlarının çabaları sonuçsuz kaldı. Bu arada, kızı Pınar Bilir ve babası Remzi Bilir, başta olmak üzere tüm yakınları da, kent geleninde yaşlı kadın için bir iz bulmaya çalıştı. Günler süren araştırmaların ardından Ayşe Bilir'in iki yeni güvenlik kamerası görüntüsü elde edildi. Pınar Bilir ve yakınlarının tek tek dolaştığı Çiğli'deki iki iş yerinden Ayşe Bilir'in o bölgeden geçtiği saptandı. Anadolu Caddesi üzerinden yürüyen Ayşe Bilir'in, ilk görüntüsü kaybolduktan 2 saat 12 dakika sonrasına 17.16'ya ait çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burada işyerinin önünden geçen Bilir'in, ikinci görüntüsü ise, kaybolduktan 2 saat 41 dakika sonrasına 17.45'a ait olduğu tespit edildi. Bu çalışmaların yanı sıra, Ayşe Bilir'in bulunması için, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kayıp kişiler için uygulamaya başladığı yeni proje de devreye konuldu. GSM operatörlerinin de destek verdiği uygulamaya göre, kaybolan Ayşe Bilir'in, fiziksel özellikleriyle, bir resminin bulunduğu kısa mesaj, İzmir'deki abonelerin telefonlarına gönderildi. Polis arama çalışmalarından sonuç alamayınca ikinci kez bu yönteme başvurdu. Bir kez daha, cep telefonu operatörleri üzerinden Ayşe Bilir'in bilgilerini bir kez daha fotoğrafıyla birlikte ulaştırdı ve abonelerden yardım istedi. 

    Acilde kaybolan kadın 39 gündür bulunamadı

    AFAD köpeklerle aradı

    Son görüntüler üzerine Ayşe Bilir'i arama çalışmaları, Çiğli ve Menemen yönünde yoğunlaştırıldı. AFAD köpeklerle, bazı şüpheli gördüğü alanlarda arama yaptı. 39 gündür süren arama çalışmalarından şu ana kadar hiçbir sonuç alınmadığını anlatan Remzi Bilir, psikolojik sorunları bulunan oğlunu da annesinin üzüntüsünden hastalığının ilerlemesi üzerine hastaneye yatırdıklarını söyledi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Hocalardan da yardım istedik''

    Artık bir sonuç elde etmek istedikleri ifade eden Bilir, "Gelen her ihbarı değerlendirdik, her çareye başvurduk. Polis ve jandarmanın kendi yöntemleriyle bulamaması üzerine, hocalardan bile yardım istedik. Bize Çiğli'de belli bölgeleri tarif etti. O bölgedeki onlarca sokağa dolaştık tek tek kapıları çalıp eşimi sorduk. Ama yine sonuç alamadık. Ben eşime, birilerinin yanında yardım amaçlı baktıklarını umut ediyorum. İçimden öyle düşünüyorum. Kötü bir şey aklıma gelmiyor ama artık bir yerlerden haber gelse de bulunsa. Çok kötü günler geçiriyoruz" dedi.

    "Dersim Katliamı"ndaki o fotoğrafın sırrı ortaya çıktı

    Seks işçisinin bastırdığı karta "pornografik ürün" cezası verildi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow