hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adalet Bakanlığı Cumhurbaşkanına hakaret davasına izin verdi

    Adalet Bakanlığı Cumhurbaşkanına hakaret davasına izin verdi
    expand

    Akhisar’da "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklanıp dün akşam tahliye edilen Şafak Kurt’un dosyasıyla ilgili Adalet Bakanlığından yargılama izni çıktı. Kurt'a dava açıldı. İlk duruşma 7 Mayıs'ta.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, Manisa Akhisar’da “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanıp dün akşam tahliye edilen Şafak Kurt’un dosyasıyla ilgili Adalet Bakanlığından yargılama izni çıktı.

    Savcı Taner Eker’in, Türk Ceza Kanunu’nun 299. Maddesi uyarınca “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla hazırladığı iddianame Akhisar 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

    İlk duruşma 7 Mayıs’ta görülecek.

    Zincirleme tutuklama

    Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Birleşik Haziran Hareketi’nden Şafak Kurt, Onur Kılıç’ın İzmir’de aynı sebeple tutuklanmasını protesto eylemine katıldığı için 14 Şubat’ta gözaltına alındı.

    Avukat Özdemir Avcı’nın bianet’e verdiği bilgiye göre, Kurt dün akşam itiraz sonrası değil, iddianamenin kabul edilmesinin ve duruşma tarihinin avukatlarına bildirilmesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

    Onur Kılıç 13 Şubat’tan beri tutuklu, Buca Kapalı Hapishanesi’nde bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Can Dündar, ifadeye çağrıldı

    İzmir'de Birleşik Haziran Hareketi yöneticisi Onur Kılıç tutuklandı

    Gün gün tutuklama ve gözaltı

    Hepsi Birleşik Haziran Hareketi üyesi olan ve cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yapılan gözaltı ve tutuklamalar şöyle:

    Son olarak İzmir'de 10 kişi hakkında cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Dün de Tokat Zile'de bir kişi Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle ifade vermeye çağrıldı.

    Önceki gün Tokat Niksar'da ÖDP'li Alçay Doğan, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede denetimli serbestlik ile serbest kaldı.

    23 Şubat Pazartesi ÖDP Mersin İl Başkanı Gürkan Dağdeviren'in de aralarında bulunduğu Birleşik Haziran üyesi 11 kişi polise ifade verdi. İfade verenlerden 9 kişi tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Denetimli serbestlik kararı ile serbest kaldılar. Aynı gün Bolu'da bir kişi ifade vermeye çağrıldı.

    20 Şubat Cuma günü Bartın'da üç ÖDP'li bir çay ocağında otururken gözaltına alındı. Tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilenler, denetimli serbestlik ile salıverildi.

    18 Şubat Çarşamba ÖDP Manisa İl Başkanı Fadıl Gezen gözaltına alındı. Tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen Gezen, denetimli serbestlik ile salıverildi.

    Yine 18 Şubat'ta ÖDP Tokat Merkez İlçe Başkanı Önder Konuk, gözaltına alınarak tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi. Konuk, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Konuk 20 Şubat Cuma günü yapılan itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aynı gün Fatsa'da ifade veren iki kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    17 Şubat Salı evi basılarak gözaltına alınan ve tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edilen ÖDP'li Salih Kara, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    16 Şubat Pazartesi Gebze'de Buğra Aydoğan, Onur Kılıç'ın tutuklanmasını protesto ettikleri eylemle ilgili gözaltına alındı, aynı gün tutuklandı. Aydoğan, 17 Şubat'ta yapılan itiraz ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    14 Şubat Cumartesi Akhisar'da ÖDP üyeleri Şafak Kurt ve Özgür Erhun, Onur Kılıç'ın tutuklanmasını protesto ettikleri eylemde cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla gözaltına alındı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Kurt tutuklanırken Erhun serbest bırakıldı.

    14 Şubat Cumartesi Edirne'de ÖDP'li Kadir Yavaş gözaltına alınarak tutuklandı. Yavaş 16 Şubat'taki itirazla serbest kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    12 Şubat Perşembe İzmir'de ev baskını ile gözaltına alınan ÖDP Parti Meclisi üyesi Onur Kılıç, Cumhurbaşkanına Hakaret ettiği gerekçesi ile 13 Şubat'ta tutuklandı. Onur Kılıç ve Şafak Kurt halen tutuklu.

    Arif Buğra Aydoğan Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklandı

    Önder Konuk, Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklandı

    Erdoğan'a hakarettten tutuklanan gençten Kılıçdaroğlu'na ziyaret

    Cumhurbaşkanı'na hakaretten alındı, memura hakaretten tutuklandı

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow