hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da o okula polis baskını

    Adanada o okula polis baskını
    expand

    Adana'da Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen özel Burç Okulları'nda vergi usul kanununa muhalefet suçundan polis baskınıyla arama başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adana Emniyet Müdürlüğü Mali Şube, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Adana Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan bir ekip sabah saatlerinde merkez Çukurova İlçesi 2000 Evler Mahallesi'ndeki özel Burç Okulları'na geldi.

    2007 yılından bu yana aynı binada ortaokul ve ilkokul olarak hizmet veren 800 öğrencili okulda, hafta sonu olmasına rağmen öğrenciler bulunuyordu. Eğitim ve öğretimin devam etmesine bakmaksızın polis ve vergi dairesi yetkilileri arama çalışması başlattı.

    Adana 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nin 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet suçu işlendiği' iddiasıyla verdiği arama kararı nedeniyle çalışma yapan ekiplere, Burç Okulları avukatı itiraz etti. Arama kararının fotokopi olduğunu söyleyen avukat aramayı durdurmak istedi. Ancak ekipler bu itiraza rağmen aramaya devam etti.

    Burç Okulları yöneticileri, maliye denetmenlerinin istedikleri zaman istedikleri belgeleri alabildiklerini, polisle operasyon yapılmasına anlam veremediklerini söyledi.

    Bülent Arınç'tan İzleme Heyeti açıklaması

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow