hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adliye'de anne zaferi

    Adliyede anne zaferi
    expand

    Çocuklu kadınların iş yaşamındaki koşullara dikkat çekmek için 7 aylık oğlu Ali Yiğit’i kucağına sararak duruşmaya giren avukat Feyza Altun Meriç adliyede bir ilki gerçekleştirdi. Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı, Adliye'de emzirme odası açılması ve mama sandalyesi konulması için harekete geçti. Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, kreş açılması için de çalışma başlatacaklarını söyledi. Barolar Birligi ise, bütün illerdeki barolara bir yazı yazarak kreş konusunda teşvikte bulunacağını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avukat Feyza Altun Meriç, mahkeme salonundan paylaştığı fotoğrafın yaygınlaşmasıyla pek çok kadından destek aldı. Medyadaki haberleri gören Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, adliyede her bloğa emzirme odası yapılması ve her yemekhane ile kafeteryaya da mama sandalyesi konulması için talimat verdi. 

    İstanbul Barosu avukatlarından Feyza Altun Meriç, bu hafta başında Anadolu Adliyesi’ndeki duruşmasına 7 aylık bebeği Ali Yiğit’le girmişti. Meriç, “Kaç tane yemekhane var ama birinde bile mama sandalyesi yok. Emzirme odası yok. Bunlar için en yakın zamanda resmi başvurularımı yapacağım" diyerek meslektaşlarını ve çalışan çalışmayan tüm anneleri dayanışmaya çağırmıştı.

    Bebeğiyle duruşmaya giren anneye destek yağdı 

    Kreş açılacak

    Altun Meriç’in çağrısına yanıt Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun’dan geldi.

    Meriç, Başsavcı’nın kendisini telefonla arayarak protestosunda gündeme getirdiği eksiklikler için talimat verdiğini belirterek “Sayın Tosun’la konuştuk. Her bloğa emzirme odası ile her yemekhane ve kafeteryaya da mama sandalyesi için talimat verdiğini söyledi. Kendisi son derece sıcak konuştu. Bana teşekkür ederek yaptığımı son derece insani bulduğunu da söyledi” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altun Meriç, bunun bir başlangıç olduğunu ve karardan ötürü çok mutlu olduğunu belirterek "Bu çok güzel bir gelişme, ancak adliyede başka ihtiyaçlarımız da var, bebekler biraz büyüdüğünde kucakta da tutmak mümkün değil, hepimizin kreşe ihtiyacımız var, bu talep için de elimizden geleni yapacağız" dedi.

    Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun ise son olarak adliyede kreş açılması için çalışma başlatacaklarını açıkladı.

    Barolar Birligi ise, bütün illerdeki barolara bir yazı yazarak kreş konusunda teşvikte bulunacağını duyurdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow