hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağrı'da PKK'lılar askere ateş açtı

    Ağrıda PKKlılar askere ateş açtı
    expand

    Ağrı’nın Diyadin İlçesi’nin Yukarı Tütek Köyü'nde bugün yapılacak "Bahar Şenliği" için bölgede güvenlik önlemi alan askerlere, PKK’lılar tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada 4 askerin yaralandığı öğrenildi. Operasyon akşam saatlerinde sona erdi. TSK'dan yapılan açıklamada, 5 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin yaralı olarak yakalandığı ifade edildi. Açıklamada, 3 askerin hafif yaralı olduğu, 1 askerin ise ameliyata alındığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağrı’nın Diyadin İlçesi’nin Yukarı Tütek Köyü'nde bugün yapılacak  "Bahar Şenliği" etkinliği için bölgede güvenlik önlemi alan askerlere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada 4 askerin yaralandığını bildirildi.

    Bölgeye İnsanlı Keşif Uçağı, Silahlı Helikopterler ve karadan da takviye Komando Birlikleri sevk edildi. Çatışma devam ediyor.

    Genelkurmay'dan açıklama

    Genelkurmay Başkanlığından, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde çevre emniyeti alan askerlerin üzerine, teröristlerce ateş açılması neticesinde 4 askerin çeşitli yerlerinden yaralandığını bildirildi.

    TSK'nın internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, bugün ve yarın Diyadin'in Yukarıtütek Köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca organize edilen ve "Bahar Şenliği" olarak isimlendirilen etkinlikte, terör örgütünün propagandası yapılarak, seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda vatandaşlara baskı uygulanacağı yönünde bilgi alındığı belirtildi.

    Alınan bilgi üzerine kamu düzeninin sağlanması için Ağrı Valiliğinin talimatı üzerine İl Jandarma Komutanlığınca 15 timden oluşan güvenlik gücünün bölgeye sevk edildiği, tertiplenme sırasında, teröristlerce askerlerin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı kaydedildi.

    Açıklamada, "Ateşe derhal karşılık verilmiş ancak teröristlerce açılan ilk ateş esnasında 4 askeri personelimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.

    Operasyon sona erdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akşam saatlerinde TSK'dan yapılan açıklamada, 5 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin yaralı olarak yakalandığı ifade edildi. Açıklamada, 3 askerin hafif yaralı olduğu, 1 askerin ise ameliyata alındığı belirtildi. 

    Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "Ağrı ili Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle gün boyu devam eden silahlı çatışmada yaralanan dört personelimiz Ağrı Devlet Hastanesine tahliye edilmiş olup, üç personelimizin yaralarının hafif olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, bir personelimizin ise ameliyata alındığı hastane yetkililerinden öğrenilmiştir. Yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz. Diğer taraftan silahlı çatışmada beş teröristin öldürüldüğü, bir teröristin yaralı olarak ele geçirildiği bilgisi alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

    Akdoğan: " Tarihimiz gururumuzdur"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    27 milyon lira çöpe gitti

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow