hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmet İyimaya'dan idam açıklaması

    Ahmet İyimayadan idam açıklaması
    expand

    TBMM Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya "idam ve hadım tartışılsın" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, idam cezasıyla ilgili olarak konuştu. İyimaya, kadına karşı şiddete ve vahşete dayalı öldürmelerde idam cezası, ölümle sonuçlanmayan cinsel şiddette niteliğe göre süreli veya sürekli olarak erkeklik gücünü yok etme cezası seçeneklerinin yeniden tartışılması gerektiğini açıkladı.

    Acun Ilıcalı, Nihat Doğan'ı Survivor'a götürmüyor

    TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, kadına karşı şiddete ve vahşete dayalı öldürmelerde idam cezası, ölümle sonuçlanmayan cinsel şiddette niteliğe göre süreli veya sürekli olarak erkeklik gücünü yok etme cezası seçeneklerinin yeniden tartışılması gerektiği açıklaması yaptı.

    Milletvekili Ahmet İyimaya, Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. İyimaya, "Özgecan Aslan yavrumuzun muhatap olduğu cinsel şiddet ve vahşice öldürülme, insanlığımıza düşülmüş ağır bir lekedir.Hukukun mümkün kıldığı en katı cezayı katile tatbik etmek, bizleri sorumluluktan kurtarmaz. Ağır travmalardan ders çıkarmak ve sistemi buna göre düzeltmek, vicdanın, aklın ve bilimin gereğidir. Bu anlayış içinde, kadına karşı şiddete ve vahşete dayalı öldürmelerde idam cezası, ölümle sonuçlanmayan cinsel şiddette niteliğe göre süreli veya sürekli olarak erkeklik gücünü yok etme cezası seçenekleri yeniden tartışılmalıdır. Bu tür cezalara, yasama organının af veya benzeri azaltıcı yasalarla müdahalesini önleyecek çekirdek anayasa normları üretmeliyiz. Aksi takdirde cezalar, çoğu kez ödüle dönüşmektedir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beren Saat yaşadığı tacizleri anlattı

    TBMM Başkanı'na çağrı

    İyimaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "En başta yaşama hakkı olmak üzere, temel hakları koruma misyonu uhdesinde bulunan büyük meclisin değerli başkanına, iş  bu misyondan kaynaklanan görev düşmektedir. Partiler, başkanımız tarafından bu gündemle ziyaret edilerek, toplumun güvenini tazeleyecek ve caydırıcı hukuku yürürlüğe koyacak kısa süreli ve sınırlı bir norm çalışmasının sağlanmasının uygun olacağını düşünmekteyim. Yasama iktidarı, daha çok bu günler için vardır. Türkiye'mizin, Özgecan'ın ailesinin, dostlarının, hepimizin başı sağolsun. Özgecan'a Allah'tan rahmet diliyorum"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow