hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Aile hekimlerinin yüzde 70'i meslekten atılma tehlikesinde"

    Aile hekimlerinin yüzde 70i meslekten atılma tehlikesinde
    expand

    Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Sekreteri Dr. Lütfi Tiyekli, aile hekimliği nöbet uygulaması kapsamındaki ceza puanının Sağlık Bakanlığı tarafından 5'ten 20'ye çıkarılmasıyla Türkiye'deki 44 bin aile hekiminden yüzde 70'inin meslekten atılmayla karşı karşıya olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri ve Kahramanmaraş Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli, Sağlık Bakanlığı'nın Aile Sağlığı Merkezlerindeki nöbet uygulamasını hayata geçirebilmek için ceza puanlarını 5'ten 20'ye çıkardığını ve bunun sonucunda da Ağustos ayında Türkiye'deki aile hekimlerinin yüzde 70'inin 100 ceza puanına ulaşarak meslekten atılabileceğini belirtti. Dr. Tiyekli, aile hekimlerine yılın ilk 4 ayı için her ay 5 ceza puanı verilirken, Mayıs itibariyle bu ceza puanının 20'ye yükseltildiğini kaydetti.

    Sağlık Bakanlığı'ndan aile hekimlerine kötü haber

    Aile hekimlerinden bakana ''git'' şarkısı

    "Aile hekimi kalmayacak"

    Bu durumun Ağustos'ta aile hekimlerinin yüzde 70'inin meslekten atılma tehlikesiyle karşı karşıya getireceğini savunan Dr. Tiyekli şöyle dedi:

    "Türkiye sağlık sisteminin yarısından fazlasının yükünü çeken aile hekimliği sistemi, yakında personelsiz kalacaktır. Türkiye'de kişisel bir proje olarak başlayan Aile Sağlığı Merkezlerindeki nöbet uygulaması kötü sonuçlara doğru gitmektedir. Türkiye'deki aile hekimlerinin yüzde 70'i meslekten atılma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Sağlık Bakanlığı, daha önce getirdiği Aile Sağlığı Merkezlerindeki nöbet uygulamasını hayata geçirebilmek için ceza puanlarını 5'ten 20'ye çıkarmıştır. Bunun sonucu olarak Ağustos ayında Türkiye'deki aile hekimlerinin yüzde 70'i, 100 ceza puanı ulaşacaktır. 100 ceza puanına ulaştığı zaman, bu kişilerin aile hekimliği sistemi dışına çıkması gerekmektedir. Bu kişilerin, yani 30 bin kişinin aile hekimliği sisteminin dışına çıkması demek, Türkiye'deki sağlık sisteminin durması demektir. Bu sadece bir kişisel projedir. Hiçbir bilimsel verisi, gerekliliği ispatlanamamıştır. Hiçbir değeri, halk için faydası görülmemiştir. Biz bu konuda çalışmalar da yaptık. Sağlık Bakanlığı'ndan, Cumartesi Aile Sağlığı Merkezlerinin başvuru programlarını istedik. Bu bile bizden gizlenmektedir. Bunun gereksiz olduğunu, sağlıkla ilgili bilimsel çalışma yapan herkes kabul etmektedir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile hekimlerine aşı takip sisteminde de ceza puanı getirilmeye çalışıldığını öne süren Dr. Lütfi Tiyekli, devlete ait olan aşıların yine devlet tarafından korunması gerektiğini savundu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow