hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti "Davutoğlu" dedi

    AK Parti Davutoğlu dedi
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Genel Başkan adayını Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu olarak açıkladı. Erdoğan, "Davutoğlu'nun adaylığında paralel yapıyla mücadele önemli bir etken" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı.

    Toplantıda, öncelikli gündem yeni genel başkan üzerine değerlendirmeler oldu.

    Başbakan Erdoğan daha sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte konuşma yapmak üzere salona geldi.

    Erdoğan konuşmasında partisinin genel başkan adayının Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.

    Erdoğan, "Davutoğlu'nun adaylığında paralel yapıyla mücadele önemli bir etken" ifadesini kullandı.

    Erdoğan belirlenen adayı bu sözlerle açıkladı... (İzlemek için tıklayın)

    AA objektiflerinden Ahmet Davutoğlu...

    Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle oldu:

    - "Kongrede delegelerimizin takdiriyle genel başkan olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. hükümetinin Başbakan adayı da belki biraz acele ediyorum ama, aynı şekilde mevcut Dışişleri Bakanımız, Konya Milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu'dur."

    - "Ahmet Davutoğlu kardeşimizin bu görevlere aday olmasında paralel yapıyla mücadele azmi ve kararlılığı da önemli bir etken olmuştur."

    - "Adayımız, çok yoğun istişareler neticesinde belirlenmiştir. Partimizin kuruluşundan bugüne kadar gelen kriterler ve tecrübe ışığında, liyakat ve ehliyet kriteri, hassasiyeti gözetilerek belirlenmiştir. Partimiz içinde herhangi bir kırgınlık oluşmamıştır, oluşacağına da asla ihtimal vermiyorum."

    - "Süreci suhulet içinde, barış içinde, dostluk ve kardeşlik hukuku içinde belli bir noktaya getirdik."

    - "Partimiz içinde nifak, ayrışma, fitne çıkmasını bekleyenler, bugüne kadar olduğu gibi, genel kurula kadar da ardından başlayacak süreçte de inşallah hayal kırıklığına uğrayacaktır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte fotoğraflarla Davutoğlu'nun çocukluğu...

    - "(Üç dönem kuralı) Bu siyaseti bırak anlamına gelmiyor tam aksine diyor ki 'Sen üç dönem sadece parlamentoda görev yap, bir dönem ara ver, ondan sonra devam edeceksen yine devam et. Parti kademelerinde yine çalış mani yok.' Farklı yerlerde, bakın şu anda bakan yardımcılarımızın birçoğu bizim eski milletvekillerimiz. Şu anda milletvekillerimizin içinden büyükelçi olan arkadaşlarımız bile var. Demek ki bunların hepsi olabiliyor. Yani çalışmak isteyene alan bol, hepsi olur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet Davutoğlu'nun siyasi hayatı

    -  "AK Parti büyük bir ailedir. Şu anda Türkiye'de üye sayısı itibariyle 9 milyonu aşkın üyeye sahip bir numaralı parti AK Parti'dir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanlığına destek noktasında, katkı noktasında, mensubiyet duygusunu da ortaya koymada yaklaşık 1 milyon 600 bini aşkın kişi buraya bağışta bulunmak suretiyle bir mensubiyet duygusunu, aidiyet duygusunu ortaya koymuştur."

    - "Kabinenin Davutoğlu idaresinde aynı kararlılıkla devam edeceğine inanıyorum. Gerek paralel yapıyla mücadelede gerek çözüm sürecinde cumhurbaşkanı olarak bizzat şahsım Sayın Davutoğlu'nun yanında olacağım bundan kimsenin şüphesi olmasın."

    - "Belli çevrelerde partimizi karıştırmak, partimiz içinde çatlak oluşturmak için gayret gösterenler oldu. Bunları herkesle paylaşamayız. Partimiz bu operasyonların hiçbirine eyvallah demedi. Bu tuzakların hiçbirine düşmedik."

    Davutoğlu kürsüye çıktı...

    Erdoğan konuşmasının ardından Ahmet Davutoğlu'nu kürsüye çağırdı.

    Davutoğlu, "MYK üyesi arkadaşlarıma, il başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, kadın kolları ve gençlik kolları arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu, "İster paralel yapı adı altında, ister başka adlar altında kimler bu kutlu yürüyüşü durdurmak, kesintiye uğratmak isterse bilsinler ki AK Parti kadroları onların karşısında bir tarihi bir kaya gibi duracaktır, durmaya da devam edecektir" diye konuştu.

     "Şundan emin olunuz ki şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu restorasyon hareketinde, bu kutlu yürüyüşte AK Parti kadroları omuz omuza olacaktır" diyen Ahmet Davutoğlu, "Aramıza herhangi bir şekilde görüş ayrılığı ya da fitne tohumu ekmek isteyenler buna fırsat bulamayacaklardır" şeklinde konuştu.

    İşte Davutoğlu'nun Başbakan adayı olarak ilk konuşması...

    "Büyük restorasyon hareketi kesintiye uğramadan devam edecek"

    Davutoğlu, "Son 12 yılda gerçekleştirilen büyük restorasyon hareketi hiçbir ara ve kesintiye uğramadan devam edecektir" ifadesini kullandı.

    Davutoğlu, "Yenilenme ihtiyacı da bir zarurettir ve bizler için her zaman, faniler için yenilenme kaçınılmazdır, baki olan ise Rabbimiz ve davamızdır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu'nun Başbakan adaylığına AK Parti içinden ilk değerlendirme...

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan'ın ismini açıkladı

    Yargıtay CHP'nin talebini reddetti

    Bahçeli'den Erdoğan'a "Atatürk heykeli" eleştirisi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow